معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعت نفت:

تضعیف دانشگاه نفت، موجب تضعیف اقتدار وزارت نفت می شود

تضعیف دانشگاه نفت، موجب تضعیف اقتدار وزارت نفت می شود

ایزو وب: خوزستان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعت نفت با اعلان اینکه دانشگاه صنعت نفت توانسته در حوزه صنعت نفت و گاز، حائز عناوین برتر جهانی شود و جایگاه خودرا بالاتر از همیشه نشان دهد، اظهار داشت: اما متاسفانه این دانشگاه کماکان با مشکلات تحمیلی ناشی از سیاست های سالیان گذشته در مورد منابع انسانی و استخدامی ها مواجه بوده است؛ دانشگاه صنعت نفت نیازمند توجه است و تضعیف آن، موجب تضعیف اقتدار وزارت نفت می شود.


رضا مسیبی بهبهانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: در تمام صنعت نفت از وزیری مانند شهید تندگویان تا معاونین وزیر و مدیران کل یا مدیران عامل پالایشگاه ها و پتروشیمی ها، جایی نیست که ردپای دانشگاه صنعت نفت دیده نشود بطوریکه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از مدیران کلیدی صنعت نفت، فارغ التحصیلان این دانشگاه هستند.
اهمیت دانشگاه صنعت نفت
وی با اشاره به اهمیت دانشگاه صنعت نفت، اضافه کرد: مزایایی که این دانشگاه دارد، مانند تدریس به زبان انگلیسی و نزدیکی به صنعت، در دانشگاه های دیگر دیده نمی گردد. در ۱۰۰ کیلومتری دانشکده های اهواز و آبادان، همه چیز از چاه ها و پالایشگاه های نفت و گاز گرفته تا مجتمع های پتروشیمی، سکوهای حفاری و واحدهای بهره برداری نفت و گاز، برای آموزش و پژوهش برقرار است. این مسائل سبب خاص شدن این دانشگاه در کشور شده و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعت نفت افزود: در دانشگاه صنعت نفت که سابقه ۸۲ ساله در صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دارد، جشنواره های استارتاپی از حدود ۱۰ سال پیش شروع شد و این دانشگاه دراین زمینه یکی از دانشگاه های پیش قدم بوده است. در ادامه تلاش ها، مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه تاسیس شد که بسیار مورد حمایت و تاکید است.
افتخارآفرینی های علمی دانشگاه در سطح جهانی
مسیبی بهبهانی با اشاره به کارهای پژوهشی و علمی دانشگاه صنعت نفت، اظهار داشت: کسب مقام هفتم در دانشگاه های نفت و گاز دنیا و همین طور مقام پنجم یکی از تیم های دانشجویی ما در مسابقات بین المللی معتبر از دیگر افتخارات این دانشگاه است. مراکز رشد و واحدهای فناور نیز در دانشکده های اهواز و آبادان تاسیس شده که سبب کسب افتخارات بزرگی مانند بومی سازی فناوری های مورد نیاز صنعت نفت، ثبت اختراعات مختلف توسط شرکت های مستقر و دریافت لوح تقدیر در جشنواره های متعدد، شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعت نفت در ادامه بیان کرد: بعنوان نمونه می توان به مطالعات افزایش ضریب برداشت میادین نفتی گچساران و فروزان، بومی سازی و تدوین دانش فنی کاتالیست و همین طور دانش فنی پروسه methanol to olefin یا MTO یعنی تبدیل متانول به الفین های سبک (اتیلن و پروپیلن) در مقیاس پایلوت اشاره نمود. کارهای تحقیقاتی پروسه MTO از حدود ۱۵ سال پیش در دانشگاه صنعت نفت شروع شده است، کاتالیست آنرا سنتز و ثبت اختراع کردیم. سپس در مقیاس آزمایشگاهی در مرکز تحقیقات دانشگاه و در مقیاس پایلوت در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، عملیاتی کردیم.
لزوم راه اندازی کارخانه های MTO
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعت نفت با تاکید بر اهمیت انجام کارهای پژوهشی، اظهار داشت: کشور ما منبع عظیم گاز را بعنوان خوراک واحدهای MTO در اختیار دارد، اما کارخانه MTO ندارد. درحالی که کشور چین که اصلا گاز ندارد و از زغال سنگ استفاده می نماید، چندین کارخانه MTO راه اندازی کرده است.
این پژوهشگر برتر کشوری در ادامه با اشاره به اهمیت پارک علم و فناوری اشاره کرد: باتوجه به افتتاح پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز، اگر این دانشگاه تقویت شود و مورد حمایت جدی قرار بگیرد، قول می دهیم که ظرف چند سال، تبدیل به قطب علمی نفت و گاز خاورمیانه شویم و دانشگاه صنعت نفت باتوجه به سابقه ای که دارد، باید در این پارک نقش محوری و مشارکت جدی داشته باشد.
دانشگاه صنعت نفت با سیاست های انقباضی مواجه بود
وی درباب مشکلات فعلی دانشگاه صنعت نفت که در صورت همراهی وزیر جدید نفت برطرف می شوند، اشاره کرد: به سبب سیاست های انقباضی در چندین سال گذشته، مشکلات عدیده ای همچون کاهش بودجه، جلوگیری از استخدام هیات علمی جدید باتوجه به بازنشستگی اساتید، عدم به کارگیری فارغ التحصیلان ممتاز دانشگاه در بدنه صنعت نفت و... به دانشگاه تحمیل شد.
دانشگاه صنعت نفت نیازمند توجه است
مسیبی بهبهانی اشاره کرد: به رغم وارد آمدن این مسائل، دانشگاه صنعت نفت توانست در حوزه صنعت نفت و گاز، حائز عناوین برتر جهانی شود و جایگاه خودرا بالاتر از همیشه نشان دهد. متاسفانه این دانشگاه کماکان با مشکلات تحمیلی ناشی از سیاست های سالیان گذشته در مورد منابع انسانی و استخدامی ها مواجه بوده است. دانشگاه صنعت نفت نیازمند توجه است و تضعیف آن، موجب تضعیف اقتدار وزارت نفت می شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعت نفت درباب انتخاب وزیر نفت اضافه کرد: مهندس جواد اوجی از فارغ التحصیلان برتر دانشگاه صنعت نفت، تربیت یافته این دانشگاه، از مهندسان خبره وزارت نفت و آشنا با عملیات و پژوهش است. مرحله به مرحله از سمت های کارشناسی در مجموعه مناطق نفت خیز جنوب و زاگرس جنوبی رشد کرده و آخرین سمت سازمانی رسمی او نیز معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بوده است.
مسیبی بهبهانی در آخر اظهار داشت: وی در شرکت ملی گاز، کارهای مهمی مانند افزایش تراز گاز کشور، گازرسانی گسترده و پی ریزی ساختار مدون در شرکت ملی گاز داشته است. همین طور پس از شهید محمدجواد تندگویان، بعنوان دومین فارغ التحصیل دانشگاه صنعت نفت جهت تصدی وزارت نفت معرفی شده است. آقای اوجی، چون صنعت نفت را به خوبی می شناسد، تحول آفرین خواهد بود، ضمن اینکه مشورت پذیر است.




منبع:

1400/06/31
12:19:57
5.0 / 5
730
تگهای خبر: آزمایشگاه , آموزش , سازمان , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
ایزو وب
ISO Web