هواپیمای مافوق صوت ناسا یک مانع بزرگ را در آستانه نخستین پرواز برطرف کرد

هواپیمای مافوق صوت ناسا یک مانع بزرگ را در آستانه نخستین پرواز برطرف کرد

به گزارش ایزو وب، هواپیمای مافوق صوت «X-59» ناسا با یک دور جدید از آزمایش های موفق، پیشرفت را بسمت نخستین پرواز خود ادامه می دهد.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، هواپیمای مافوق صوت «X-59» برای شکستن دیوار صوتی بدون تولید امواج صوتی که معمولاً در اثر پرواز مافوق صوت ایجاد می شوند، طراحی شده و نتایج جدید ترین آزمایش های این وسیله نقلیه در تاسیسات «اسکانک ورکس»(Skunk Works) واقع در کالیفرنیا انجام شده اند، نشان می دهند X-59 امکان دارد بزودی به این موفقیت برسد.
به نقل از اسپیس، ناسا و شرکت «لاکهید مارتین»(Lockheed Martin) سازنده X-59 به تازگی این هواپیما را در آزمایش تداخل الکترومغناطیسی مورد بررسی قرار دادند تا اطمینان حاصل شود که حسگرها، رادیو و تجهیزات مسیریابی آن با یکدیگر تداخل ندارند. به قول مهندسان ناسا، X-59 با موفقیت از این آزمایش ها عبور کرد.
«یوهان لین»(Yohan Lin)، سرپرست هوانوردی X-59 ناسا اظهار داشت: رسیدن به این مرحله نشان داده است که هواپیما درحال پیشرفت است. دیدن این پیشرفت هیجان انگیز است، چونکه می دانیم مانع بزرگی را برطرف کرده ایم که ما را به نخستین پرواز X-59 نزدیک تر می کند.
در طول آزمایش ها، ناسا نه تنها سیستم های اویونیک و سنسور X-59 را فعال کرد تا از عدم تداخل آنها با یکدیگر اطمینان حاصل کند، بلکه به دنبال نشانه هایی بود که ثابت کنند این سیستم ها می توانند روی سیستم های سایر هواپیماهای تحقیقاتی هم تاثیر بگذارند. بعنوان مثال، ناسا می خواهد یک جت «F-15D» را پشت X-59 به پرواز درآورد. این هواپیما به یک کاوشگر هوایی با طراحی ویژه مجهز می گردد که به اندازه گیری امواج ضربه ای تولیدشده توسط هواپیمای مافوق صوت کمک خواهد نمود.


لین اظهار داشت: ما یک سیستم را فعال می نماییم و به نظارت بر سیستم دیگر می پردازیم تا مسائلی مانند نویز، مشکلات و خطاها را تشخیص دهیم. در طول آزمایش های اخیر، ناسا یک F-15D را در فاصله ۱۴ متری X-59 به نمایش گذاشت تا سازگاری بین دو هواپیما ثابت شود. بعد از آن، F-15D و X-59 از هم جدا شدند تا در فاصله ۱۵۲ متری یکدیگر قرار بگیرند. بدین ترتیب، آنها شرایطی را شبیه سازی کردند که با هم در آن پرواز خواهند کرد.


حالا که X-59 آزمایش تداخل الکترومغناطیسی را پشت سر گذاشته است، مهندسان سیستم های اویونیک و تله متری آنرا بررسی خواهند کرد تا تجربه احتمالی آنرا در طول پرواز شبیه سازی کنند.
ناسا و لاکهید مارتین برای ایجاد هواپیمایی که بتواند دیوار صوتی را بشکند و در عین حال فقط صدایی را تولید نماید که روی زمین زیر آن شنیده شود، یک هندسه منحصربه فرد را برای X-59 طراحی کردند و موتور را درست در بخش بالای هواپیما قرار دادند.
موشک X-59 به علت دماغه بلند خود، شیشه جلو ندارد. در عوض، خلبانان برای دیدن جلو از یک صفحه نمایش حقیقت افزوده استفاده می نمایند که نماها را از دوربین ها به صفحه نمایش کابین هدایت می فرستد.


در طول آزمایش، ناسا X-59 را بر فراز مناطق پرجمعیت آمریکا به پرواز در خواهد آورد تا بررسی کند که چگونه صدای آن توسط مردم روی زمین درک می شود. پرواز هواپیمای مافوق صوت بر فراز مناطق پرجمعیت به علت اختلالاتی که بوم های صوتی می توانند ایجاد کنند، برای دهه ها ممنوع بوده است اما X-59 در صورت موفقیت می تواند روزی راه را برای هواپیماهای مسافربری مافوق صوت ساکت تر هموار کند.



منبع:

1403/12/11
22:36:28
5.0 / 5
992
تگهای خبر: تجهیزات , تولید , شركت , هواپیما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ایزو وب
ISO Web