از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری

جزئیات همکاری ۷ ستاد توسعه فناوری برای همکاریهای بین المللی

جزئیات همکاری ۷ ستاد توسعه فناوری برای همکاریهای بین المللی

به گزارش ایزو وب، جزئیات برنامه همکاری ۷ ستاد توسعه فناوری های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در برنامه فراخوان پروژه های مشترک و گرنت های بین المللی اعلام گردید.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در حاشیه برگزاری نهمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) و پنجمین آیین اعطای جایزه مصطفی (ص) که مهرماه سالجاری در اصفهان برگزار شد، با هدف تعامل بیشتر و تقویت همکاری بین دانشمندان و فعالین علم، فناوری و نوآوری تثبیت مشارکت های بین مؤسسات ایرانی و سازمان های اثرگذار جهان و کمک به پیشرفت علم و فناوری در کشورهای مشارکت کننده ۷ کمک هزینه برای پروژه های تحقیقاتی مشترک در حوزه های فناوری های زیستی اطلاعات، ارتباطات، اپتیک و کوانتوم مواد، ساخت پیشرفته، میکرو پزشکی بازساختی، سلول های بنیادی و علوم شناختی بین پژوهشگران ایرانی و سایر کشورها در نظر گرفته است.
فراخوان و موضوعات تحقیقاتی و پژوهشی که از جانب ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری مشخص شده اند، به شرح زیر است؛

فناوری های زیستی
ستاد توسعه زیست فناوری (BIODC) می خواهد یک پروژه تحقیقاتی مشترک در زمینه «پزشکی بازساختی و تحقیقات: ATMP Bridging Innovations» را تأمین مالی کند. تمرکز اصلی این برنامه توسعه فناوری های نوین برای درمان بیماری های مختلف با استفاده از ابزارهای مبتنی بر اسید نوکلئیک است. هدف از این برنامه، تثبیت مشارکت های موجود بین مؤسسات در ایران و سازمان های تأثیرگذار در سراسر دنیا است که برای دو طرف سودمند بوده و به پیشرفت علم و فناوری در کشورهای درگیر کمک می نماید.
این برنامه می خواهد همکاریهای ارزشمندی بین دانشمندان ایران و سایر کشورها با تمرکز بر تکنولوژی های جدید مبتنی بر اسیدهای نوکلئیک برای درمان بیماری ها ایجاد نماید. پیشنهادات تحقیقاتی در زمینه ویرایش ژن، درمان الیگونوکلئوتیدی، مهندسی ژنتیک و سایر نگاههای درمانی مبتنی بر اسید نوکلئیک مورد استقبال قرار می گیرد.
موضوعات تحقیقاتی در حوزه فناوری های زیستی شامل آخرین فناوری های ویرایش ژنوم، بعنوان مثال فناوری کریسپر Cas و سیستم های ویرایش اولیه - RNAi therapeutics، مدولاسیون پیرایش برای درمان بیماری های ژنتیکی، درمان مبتنی بر آنتی سنس-الیگونوکلئوتید، درمان های مبتنی بر سلول های دستکاری شده ژنتیکی و سلول های بنیادی، سنتز DNA آنزیمی، سنتز آنزیمی RNAهای درمانی کوتاه و درمان مبتنی بر ویرایش RNA است.

مواد و ساخت پیشرفته
از راه این کمک هزینه، ستاد توسعه فناوری های مواد و ساخت پیشرفته (AMMC) با هدف تأمین مالی یک پروژه تحقیقاتی مشترک در زمینه «طراحی و توسعه دستگاه برای غشاهای یکپارچه» است. تمرکز اصلی این برنامه طراحی دستگاههای غشایی یکپارچه (IMD) برای مطالعات تحقیقاتی و توسعه های کاربردی است. هدف از این برنامه، تثبیت مشارکت های موجود بین مؤسسات ایرانی و سازمان های تأثیرگذار در سراسر دنیا است که برای دو طرف سودمند بوده و به پیشرفت علم و فناوری در کشورهای درگیر کمک می نماید.
هدف اصلی این برنامه تقویت و ارتقای همکاری بین رشته ای بین پژوهشگران ایرانی و جهانی در زمینه معماری غشایی تصفیه آب است. همینطور هدف آن ساده سازی فرآیندهای ساخت و توسعه در روش های رسوب لایه نازک در IMD برای کشورهای اسلامی است.
پیشنهادات تحقیقاتی در مورد مفهوم سازی و تحقق روش های رسوب لایه به لایه، غشاهای چند منظوره، copy from integrated circuit ULSI design themes adopting synthesis routes from integrated circuits multistep continuous fabrication methods استقبال می شود.
موضوعات تحقیقاتی در حوزه مواد و ساخت پیشرفته شامل توسعه IMD برای کاربردهای خاص چون نمک زدایی آب دریا، تصفیه فاضلاب، سایت های تصفیه آب داخلی یا شهرداری های محلی، چند منظوره کردن مسیرهای ساخت IMD: سیستم های رسوب گذاری، روش های رسوب لایه نازک مبتنی بر مواد شیمیایی مرطوب و طراحی حسگرها و ابزارهای تعبیه شده در معماری های IMD می شود.

علوم و فناوری شناختی
ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی (CSTC) با هدف تأمین مالی یک پروژه تحقیقاتی مشترک در زمینه «طراحی و توسعه رابط های مغز و کامپیوتر» دارد. تمرکز این برنامه طراحی رابط های مغز و کامپیوتر (BCI) برای مطالعات تحقیقاتی و توسعه برنامه های کاربردی است.
هدف از این برنامه، تثبیت مشارکت های موجود بین مؤسسات در ایران و سازمان های تأثیرگذار در سراسر دنیا است که برای دو طرف مفید بوده و به پیشرفت علم و فناوری در کشورهای درگیر کمک می نماید.
هدف اصلی این برنامه تقویت و ارتقای همکاری بین رشته ای بین پژوهشگران ایرانی و جهانی در زمینه مطالعات و کاربردهای BCI است. همینطور هدف آن تسهیل انتقال دانش و توسعه خدمات و ابزارهای شناختی برای سایر کشورها است. پیشنهادات تحقیقاتی در مورد طراحی و پیاده سازی ابزارهای شبیه سازی و ضبط عصبی، مدارها و سیستم ها، سیستم های ارتباطی دوطرفه بی سیم، مدارها و سیستم های پردازش سیگنال و همینطور توسعه الگوریتم های پردازش سیگنال برای سیستم های BCI مورد استقبال قرار می گیرد.
موضوعات تحقیقاتی در علوم و فناوری شناختی شامل موارد زیر است، اما به آنها محدود نمی شود:
توسعه BCI برای کاربردهای خاص: توانبخشی شناختی، درمان بیماری ها/اختلالات شناختی، ابزار کنترل مغز حیوانات، عرضه خدمات عمومی شناختی، تقویت شناختی، طراحی پروتزهای عصبی، طراحی سیستم ها بعنوان ابزارهای کلی برای انجام تحقیقات در زمینه های علوم شناختی و علوم اعصاب.

توسعه فناوری اتصال پذیری و ارتباطات
از راه این کمک هزینه، ستاد توسعه فناوری اتصال پذیری و ارتباطات (CCTDC) در نظر دارد یک پروژه تحقیقاتی مشترک در زمینه «طراحی و توسعه شبکه دسترسی رادیویی باز» را تأمین مالی کند. تمرکز این برنامه طراحی و توسعه مؤلفه های شبکه دسترسی رادیویی باز (ORAN) جهت استفاده در شبکه های 4G LTE که قبلا تأسیس شده اند و برنامه ریزی برای برنامه های کاربردی در زیرساخت های 5G و فراتر از آن است. هدف از این برنامه، تثبیت مشارکت های موجود بین مؤسسات در ایران و سازمان های تأثیرگذار در سراسر دنیا است که برای دو طرف مفید بوده و به پیشرفت علم و فناوری در کشورهای درگیر کمک می نماید.
هدف اصلی این برنامه تقویت همکاری بین رشته ای بین پژوهشگران ایرانی و جهانی در زمینه مطالعات و کاربردهای ORAN است. همینطور هدف آن تسهیل انتقال دانش و توسعه خدمات و ابزارها در زمینه اتصالات و ارتباطات پیشرفته برای سایر کشورها است. پیشنهادات تحقیقاتی در مورد طراحی و اجرای واحد رادیویی باز (ORU)، واحد مرکزی باز (OCU) و واحد توزیع باز (ODU) مورد استقبال قرار می گیرد.
موضوعات تحقیقاتی در حوزه توسعه فناوری اتصال پذیری و ارتباطات شامل موارد زیر است، اما به آنها محدود نمی شود:
نرم افزار پیشبینی عملکرد و اتوماسیون شبکه، الگوریتم های تخصیص منابع رادیویی مخابراتی مبتنی بر ابر پویا، کلادهای انرژی کارآمد برای ORAN، هوش RAN در 5GNR و فراتر از آن با شتاب بخشیدن به چارچوب AI/ML و طراحی منطقی، عناصر 5GNR (ORAN) انعطاف پذیر، کارآمد و با کارایی بالا (Flex-5G) با پردازش دارایی های فشرده (مجموعه تراشه ها و FPGAها)، توسعه flex-ORAN برای کاربردهای خاص، xApps مبتنی بر یادگیری ماشین برای ORAN، امنیت ORAN.
علاوه بر این، پیشرفت های فنی در شبکه های دسترسی رادیویی (RAN) مانند واحد آنتن فعال (AAU)، واحد رادیویی راه دور (RRU) و همینطور واحد باند پایه (BBU) مورد استقبال قرار می گیرد.

فناوری های نانو و میکرو
از راه این کمک مالی، ستاد توسعه فناوری های نانوی ایران (INIC) در نظر دارد یک پروژه تحقیقاتی مشترک در زمینه «جاذب های غشایی نانوکامپوزیت مبتنی بر MOF برای برداشت آب اتمسفر» را تأمین مالی کند. تمرکز این برنامه طراحی و توسعه غشاهای نانوکامپوزیتی جدید برای جذب آب از هوا است. هدف از این برنامه، تثبیت مشارکت های موجود بین مؤسسات در ایران و سازمان های تأثیرگذار در سراسر دنیا است که برای دو طرف مفید بوده و به پیشرفت علم و فناوری در کشورهای درگیر کمک می نماید.
هدف اصلی این برنامه ترویج و تشویق محققان در زمینه غشاهای نانوکامپوزیت مبتنی بر MOF با هدف بهبود همکاری بین پژوهشگران ایرانی و جهانی است. میزان جذب آب از هوا با عنایت به مقدار MOF مصرفی باید حداکثر باشد.
موضوعات تحقیقاتی در حوزه فناوری های نانو و میکرو شامل موارد غشاهای پوشش داده شده با MOF غشاهای ماتریکس مخلوط مبتنی بر MOF است.

اپتیک و کوانتوم
ستاد توسعه فناوری های اپتیک و کوانتوم می خواهد یک پروژه تحقیقاتی مشترک در زمینه «اجرای الگوریتم های کوانتومی جدید بر روی کامپیوترهای کوانتومی واقعی برای مسائل بهینه سازی» را تأمین مالی کند. هدف از این برنامه، تثبیت مشارکت های موجود بین مؤسسات در ایران و سازمان های تأثیرگذار در سراسر دنیا است که برای دو طرف مفید بوده و به پیشرفت علم و فناوری در کشورهای درگیر کمک می نماید.
هدف اصلی این برنامه ترویج و تشویق محققان در زمینه برنامه نویسی کامپیوتر کوانتومی با هدف بهبود همکاری بین پژوهشگران ایرانی و جهانی است. علاوه بر این، هدف ایجاد فرصت هایی برای پژوهشگران ایرانی است تا از قدرت کامپیوتر های کوانتومی توسعه یافته در سراسر دنیا استفاده نمایند. در نتیجه، از پیشنهادات در حوزه برنامه ریزی کوانتومی، یادگیری ماشین کوانتومی، طراحی الگوریتم کوانتومی و موضوعات مرتبط استقبال می شود.
موضوعات تحقیقاتی در حوزه اپتیک و فناوری های کوانتومی شامل توسعه و کاشت الگوریتم های کوانتومی جدید برای مسائل دنیای واقعی مانند کشف دارو، امور مالی، کشف مواد جدید، توسعه و پیاده سازی یادگیری ماشین کوانتومی برای مسائل پیشران (لبه علم) می شود.

پزشکی بازساختی و سلول های بنیادی
از راه این کمک هزینه، ستاد توسعه فناوری های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی(CRMT) می خواهد یک پروژه تحقیقاتی مشترک در زمینه «پزشکی بازساختی و تحقیقات ATMP: Bridging Innovations» را تأمین مالی کند. در چشم انداز مراقبت های بهداشتی امروزی، مطالعات ترجمه ای در پزشکی بازساختی در خط مقدم نوآوری قرار دارند. هدف این ابتکار پل زدن شکاف بین اکتشافات آزمایشگاهی و کاربردهای بالینی در دنیای واقعی است و پتانسیل درمان های احیاکننده برای تغییر مراقبت های بهداشتی در سطح جهانی را باز می کند. هدف از این برنامه، تثبیت مشارکت های موجود بین مؤسسات در ایران و سازمان های تأثیرگذار در سراسر دنیا است که برای دو طرف مفید بوده و به پیشرفت علم و فناوری در کشورهای درگیر کمک می نماید.
تحقیقات ترجمه پیشرفته: تسهیل ترجمه اکتشافات پزشکی بازساختی پیشرفته و محصولات دارویی درمان پیشرفته (ATMPs) را به درمان ها و درمان های قابل اجرای بالینی.
ترویج همکاری بین رشته ای: تقویت همکاری بین دانشمندان، پزشکان، مهندسان و بیوتکنولوژیست ها برای هدایت نوآوری در پزشکی بازساختی و توسعه ATMP.
افزایش تاثیر بهداشت جهانی: توسعه درمان های بازساختی و ATMPهایی که به چالش های سلامت جهانی مانند کمبود پیوند اعضا، بیماری های دژنراتیو و بازسازی بافت رسیدگی می کنند.
حمایت از رعایت قوانین و مقررات اخلاقی: اطمینان حاصل کردن از پیروی تحقیقات از بالاترین استانداردهای اخلاقی و الزامات قانونی برای تضمین ایمنی و اثربخشی مداخلات پزشکی بازساختی و ATMP.
آموزش نسل بعدی: عرضه فرصت های آموزشی و مربیگری برای محققان جدید در زمینه پزشکی بازساختی و ATMP ها، پرورش رهبران و نوآوران آینده.
موضوعات تحقیقاتی در حوزه فناوری های پزشکی بازساختی و سلول های بنیادی شامل موارد زیر است، اما به آنها محدود نمی شود:
* زیست شناسی و مهندسی سلول های بنیادی: روشهای فنی جدید برای جداسازی، گسترش و تمایز سلول های بنیادی و مشتقات آنها برای کاربردهای بازساختی و توسعه ATMP را بررسی کنید.
* تعدیل سیستم ایمنی و ایمونوتراپی: روش های مطالعه برای تعدیل پاسخ ایمنی برای بهبود پذیرش بافت های پیوندی، ایمنی ATMP و توسعه درمان های بازساختی مبتنی بر ایمنی شامل مشتقات سلول های بنیادی.
* مهندسی بافت و بیومواد: توسعه بیومواد پیشرفته و استراتژی های مهندسی بافت برای ترویج بازسازی اندام و بافت، همچون استفاده از مشتقات سلول های بنیادی.
* ویرایش ژن و برنامه ریزی مجدد سلولی: بررسی استفاده از CRISPR-Cas9 و سایر فناوری های ویرایش ژن برای افزایش پتانسیل بازسازی سلول ها و مشتقات آنها و کمک به توسعه ATMP.
* مدل سازی بیماری و غربالگری دارو: مدلهای بیماری را با استفاده از سلول های مشتق شده از بیمار و مشتقات آنها برای درک بهتر مکانیسم های بیماری، توسعه دارو و ارزیابی اثربخشی ATMP ایجاد کنید.
* ترجمه بالینی و تجاری سازی: بر ترجمه بالینی درمان های احیاکننده، ATMP ها و مشتقات آنها با در نظر گرفتن مقیاس پذیری، ایمنی و قابلیت تجاری تمرکز کنید.



1402/09/28
15:53:47
5.0 / 5
367
تگهای خبر: آزمایشگاه , آموزش , آینده , استاندارد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
ایزو وب
ISO Web