برنامه ایلان ماسک برای پرواز بعدی موشک استارشیپ

برنامه ایلان ماسک برای پرواز بعدی موشک استارشیپ

به گزارش ایزو وب، اسپیس ایکس چهارمین پرواز آزمایشی موشک عظیم استارشیپ خویش را روز پنجشنبه انجام داد و پیشران مرحله اول به نام سوپرهوی، فضاپیمای استارشیپ مرحله بالایی را در مدار قرار داد.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، پس از دو آزمایش اول استارشیپ پارسال که هر دو چند دقیقه بعد از بلند شدن منفجر شدند و آزمایشی در ماه مارس که بسیار بهتر عمل کرد و به خیلی از اهداف خود دست یافت، پرواز هفته گذشته تا به امروز موفق ترین آزمایش استارشیپ بوده است.
به نقل از دیجیتال ترندز، برای نخستین بار، هم پیشران و هم فضاپیما مانورهای موفقیت آمیز ورود مجدد و فرود را انجام دادند که سبب شد هر بخش به فرود نرم در اقیانوس برسد.
اسپیس ایکس در تحلیل خود از این پرواز اظهار داشت: چهارمین پرواز استارشیپ گامهای بزرگی برداشت تا ما را به سمت آینده ای با قابلیت استفاده مجدد نزدیک کند. دستاوردهای آن داده هایی را برای ایجاد پیشرفت ها فراهم می آورد چونکه ما به توسعه سریع استارشیپ به یک سیستم حمل و نقل کاملا قابل استفاده مجدد که برای حمل سرنشینان و محموله به مدار زمین، ماه، مریخ و فراتر از آن طراحی شده است، ادامه می دهیم.
استفاده مجدد از هر دو بخشِ قدرتمندترین موشکی که تابحال پرواز کرده است یکی از اهداف کلیدی برنامه استارشیپ اسپیس ایکس است چونکه هزینه پروازهای فضایی برای سرنشینان و مأموریت های ارسال به محموله به ماه و فراتر از آنرا می کاهد و امکان سرعت بخشیدن به دوره های پرواز را فراهم می آورد.
فرود بخش های سوپرهوی و استارشیپ در آب در هفته گذشته فقط برای اهداف آزمایشی بود. در حالیکه استارشیپ باید روزی بر روی دیگر اجرام آسمانی و همینطور زمین فرود بیاید، اسپیس ایکس می خواهد پیشران سوپرهوی را به روشی مشابه با نحوه فرود مرحله نخست موشک فالکون ۹ خود به خانه بیاورد.
شایان ذکر است، رئیس اسپیس ایکس، ایلان ماسک، روز یکشنبه فاش کرد که آزمایش بعدی استارشیپ از بازوهای برج پرتاب در پایگاه پرتاب اسپیس ایکس در بوکا چیکا، تگزاس استفاده می نماید تا تلاش شود پیشران مرحله اول را هنگام فرود در هوا بگیرد.
ماسک تمایل خویش را برای در هوا گرفتن سوپرهوی در سال ۲۰۲۰ آشکار کرد و اظهار داشت که این امر سبب صرفه جویی در هزینه ساخت پایه های فرود برای موشک اسپیس ایکس می شود. برداشتن این بخش از ساختار همینطور وزن پیشران را می کاهد و به آن اجازه می دهد سوخت کمتر یا محموله های بزرگتری حمل کند.
هنوز تاریخی برای پنجمین پرواز آزمایشی استارشیپ مشخص نشده است، اما تمایل اسپیس ایکس برای افزایش تعداد پروازهای استارشیپ نشان داده است که این آزمایش می تواند در چند ماه آینده صورت گیرد.



منبع:

1403/03/23
11:57:50
5.0 / 5
277
تگهای خبر: آینده , توسعه , دیجیتال , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
ایزو وب
ISO Web