توجه ویژه برنامه هفتم توسعه به علوم و فناوری های شناختی

توجه ویژه برنامه هفتم توسعه به علوم و فناوری های شناختی

به گزارش ایزو وب، با پیگیری معاونت علمی ریاست جمهوری و حمایت دولت سیزدهم، علوم و فناوری های شناختی در برنامه هفتم توسعه به شکل جدی مورد توجه قرار گرفته است و از پژوهشها و فناوری های این حوزه حمایت می شود.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، علوم و فناوری های شناختی بعنوان دانشی نوآورانه و آینده ساز که به کارکردهای شناختی ذهن و مغز و توسعه فناوری های برگرفته از این دانش می پردازد، درقانون برنامه هفتم توسعه مورد توجه جدی قرار گرفته است. در ماده ۹۹ بند ت این قانون، فناوری های عصبی، مغز و علوم شناختی و هم هوش مصنوعی بعنوان حوزه های پیشران و اقتدارآفرین در نظر گرفته شده است.
بر طبق این قانون، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری مکلف است با همکاری دستگاههای اجرایی ذی ربط و با هدف تأمین زیرساخت یکپارچه مورد نیاز در جهت بهبود زیست بوم فناوری در حوزه های پیشران و اقتدارآفرین، جذب و توانمندسازی نخبگان و تسهیل دسترسی به زیرساخت ها با مشارکت بخش خصوصی و استفاده از ظرفیتهای قانون جهش تولید دانش بنیان در حوزه های فناوری های عصبی، مغز و علوم شناختی، هوش مصنوعی و ریزفناوری اقدامات لازم را انجام دهد.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، علوم شناختی به مطالعه کارکردهای شناختی ذهن و مغز و توسعه فناوری های برگرفته از این دانش نو می پردازد و این فناوری در تعامل با سایر دانش های نو و فناوری های همگرا چون زیست فناوری، فناوری نانو و فناوری اطلاعات به ارتقای کیفیت زندگی بشر، رفع نقصهای ناشی از صدمه های مغزی، تولید سامانه های هوشمند و استفاده بهینه از ذهن و قوای فکری انسان را دنبال می کند.
ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی هم در جهت توسعه دانش و فناوری این حوزه و گسترش دستاوردهای تعاملی و میان رشته ای، از پژوهش های کاربردی، ایده های نوآورانه و طرح های توسعه فناوری در این عرصه حمایت می کند.



1403/04/21
11:43:53
5.0 / 5
222
تگهای خبر: آینده , اقتصاد , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
لینک دوستان ایزو وب
ایزو وب
ISO Web