سالانه ۱۰۰ هزار انشعاب غیر مجاز آب در کشور کشف می شود
به گزارش ایزو وب، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفا اظهار داشت: سالانه ۸۰ تا ۱۰۰ هزار انشعاب غیر مجاز آب را شناسایی و رفع می نماییم.
به گزارش ایزو وب به نقل از مهر، علی سیدزاده ضمن اشاره به این که یکی از چالش های اساسی شرکتهای آب و فاضلاب برای عرضه خدمات بهتر و کیفی تر به مشترکان وجود انشعاب های غیر مجاز آب است، اظهار داشت: استفاده کنندگان غیر مجاز آب بدون داشتن انشعاب مجاز و قانونی، مبادرت به مصرف آب از تأسیسات آبرسانی می کنند و یا با داشتن انشعاب، مصرفی مغایر با مقررات دارند.
وی استفاده غیر مجاز یا انشعاب غیر مجاز از آب را با دو علت اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی تصریح کرد و اضافه کرد: بعضاً ساکنان مناطق حاشیه نشین به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه های آب و حق انشعاب، ترغیب به استفاده غیر مجاز از آب و برق می شوند و یا نگرش های اشتباه در بعضی مناطق سبب می شود بعضی از افراد به سمت استفاده غیر مجاز از آب سوق داده شوند.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب، خدمات مشترکان و کاهش هدر رفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تکیه بر این که بیشترین استفاده از انشعابات غیرمجاز در حاشیه شهرها صورت می گیرد، اضافه کرد: افرادی که توان سکونت در داخل شهر و روستاها را ندارند، به علت ساخت و ساز غیرمجاز به سمت انشعاب غیرمجاز هم هدایت می شوند.
وی با اشاره به اینکه لازم است شهرداری ها از ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه شهرها جلوگیری نمایند، اضافه کرد: حتی اگر ملکی خارج از محدوده قانونی ساخته شود و درخواست انشعاب مجاز هم داشته باشند امکان دریافت انشعاب مجاز وجود ندارد، ازاین رو یکی از ساز و کارهای ساماندهی مصارف غیر مجاز آب اینست که شهرداری در این حوزه کنترل لازم را داشته باشد و اجازه ساخت و ساز غیرمجاز در حاشیه شهرها را ندهند، چون که فرد را به سمت استفاده غیرمجاز از آب و برق هدایت می کند.
سیدزاده به دستورالعمل اجرایی شناسایی و ساماندهی مصارف غیر مجاز آب در شرکت آبفا اشاره نمود و خاطرنشان کرد: بر طبق این دستورالعمل، کارگروه هایی در استان ها جهت پیگیری و رصد موارد غیرمجاز تشکیل شد.
وی با اشاره به اینکه اگر انشعاب غیر مجاز کشف شود، شرکت آبفا نسبت به مراحل قانونی مجاز سازی انشعابات اقدام می کند، خاطرنشان کرد: در گام نخست از مشترک درخواست می شود با حضور در شرکت آبفا ضمن جبران خسارت وارد شده، هزینه انشعاب را پرداخت کند. در غیر این صورت به مراجع قضایی جهت تشکیل پرونده قضایی معرفی می گردند.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفا با اشاره به اینکه سالانه ۸۰ تا ۱۰۰ هزار انشعاب غیر مجاز را شناسایی و رفع می نماییم، خاطرنشان کرد: رفع این تعداد انشعاب غیر مجاز بدین مفهوم نیست که با رفع این تعداد، آمار به صفر برسد، چون که مجدد در سال آتی تعداد انشعاب غیر مجاز ظهور می کند.
وی در ارتباط با روش های شناسایی و جلوگیری از مصارف غیرمجاز اظهار داشت: فرایند شناسایی و کشف انشعابات غیر مجاز آب در سطح شرکتهای آب و فاضلاب توسط اخبار و اطلاعات مردمی، مأموران قرائت کنتور، استفاده از فهرست کم مصرف ها، بررسی نوسانات مصرف در هر دوره، مقایسه مصرف مورد انتظار نیاز آبی با مصرف واقعی، پیمایش ادواری مشترکان، پیمایش و بازدید شیرآلات و خطوط آبرسانی، تهیه و به روزرسانی نقشه های موقعیت جغرافیایی GIS مشترکان، مقایسه نقشه های موقعیت جغرافیایی مشرکان آبفا با نقشه مشرکان سایر شرکتهای خدمات رسانی، تخصیص پاداش شناسایی انشعاب غیرمجاز، قابل بررسی است.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفا با اشاره به اینکه استفاده غیرمجاز انشعاب آب آمار مصرف را برای شرکت آبفا گرفتار اشتباه می کند، افزود: با عنایت به این که آمار مصرفی که توسط شرکت آبفا محاسبه می شود، بر مبنای تعداد اشتراک های مجاز ثبت شده در سیستم است، میزان حجمی که در این میان به علت استفاده غیر مجاز در محاسبات دیده نشده، ما را در محاسبات گرفتار اشتباه می کند.
سیدزاده ضمن اشاره به این که استفاده غیر مجاز انشعاب آب از لحاظ کیفی و فنی آثار سو و منفی دارد، تصریح کرد: علاوه بر فشار بر شبکه های توزیع آب، افت فشار و ورود آلودگی و خاک به شبکه آب و ضرر و زیان مالی برای شرکت را به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه استفاده غیرمجاز انشعاب آب نیازمند فرهنگ سازی است، اظهار نمود: این مورد فقط با برخورد شرکت آبفا ریشه کن نمی شود و لازم است برای حل این مشکل به علل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی این مورد پرداخته شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب