علم و فناوری در كلام مقام معظم رهبری
رشد میزان مقالات باید در صنایع و بازار نمود داشته باشد
به گزارش ایزو وب، مقام معظم رهبری در دیدار تعدادی از نخبگان و برگزیدگان علمی در 13 مهرماه 1390 بر ضرورت تعهد و مسئولیت اجتماعی نخبه علمی و اینکه برایند یک کار علمی باید خودرا در صنعت و بازار بنمایاند، تاکید کرده و فرمودند: «مقاله اگر به نفع کشور است، به نفع یک جهتی است، به هر شکلی باشد، خوب است؛ اما صرف این که یک مقاله ای نوشته بشود، این هدف نیست. رشد میزان مقاله، هدف نیست؛ در صنایع و در بازار باید خودش را نشان بدهد.»
به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، حضرت آیت الله خامنه ای در بیانات خود بر ضرورت سرمایه گذاری در عرصه علم و فناوری تاکید کرده و فرمودند: «من می خواهم این را به مسئولین دولتی بگویم که سرمایه گذاری در تولید علم و نوآوری علمی، برای کشور ما و ملت ما سود مضاعف داشته؛ این راه را رها نکنید. سرمایه گذاری برای تولید علم و برای نوآوری های علمی و برای پیشرفت علمی بایستی روزبه روز بیشتر شود؛ نباید کم شود؛ البته امروز حتی به اندازه ای که بطورمثال کشور انگلیس یا ایتالیا یا فرانسه در آن اوایل ورودشان در عالم صنعت و علم، سرمایه گذاری می کردند، ما آنقدر سرمایه گذاری نمی کنیم؛ سرمایه گذاریمان کمتر است. هرچه امکان دارد، بایستی سرمایه گذاری علمی بیشتر شود.
البته این سرمایه گذاری ها باید با ارتقاء مدیریت هم همراه باشد؛ من این را به خصوص به مسئولین محترم دولتی تاکید می کنم. اگر ما منابع مالی را افزایش هم بدهیم، توزیع هم بکنیم، سرریز هم بکنیم، پخش هم بکنیم، اما ارتقاء مدیریت در این بخش وجود نداشته باشد، منابع مالی هدر خواهد رفت. در دانشگاه ها در مجموعه علمی کشور، در همین بخش معاونت علمی رییس جمهور، ارتقاء مدیریت لازم است. این مراکز دولتی ای که با مساله علم و دانشگاه ارتباط پیدا می کند، حتما باید ارتقاء مدیریتی پیدا کند و البته سرمایه گذاری هم بکند.»
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این سخنرانی به موضوع شکاف بین صنعت و دانشگاه هم گریز زده و تصریح کردند: «یک نکته دیگر، مساله ارتباط صنعت و دانشگاه است که یک مسئله قدیمی است. البته پانزده، شانزده سال پیش - حالا خوب است تاریخچه اش را نگویم - این مساله مطرح و دنبال شد و بالاخره بصورت یک فکر رایج درآمده که همه مایلند. خب، ما این کار را به چه صورت تحقق ببخشیم؟ صنایع ما اگر بخواهند از رقابت های بازار عقب نمانند، به پیشرفت علمی و نوآوری احتیاج دارند. این نوآوری، زمینه اش در دانشگاه های ما، پژوهشکده های ما، پژوهشگاه های ما بطورکامل برقرار است. این پژوهشگاه هایی که چند بار سفارش شد که در کنار دانشگاه ها و وابسته به دانشگاه ها به وجود بیاید، می تواند یک بخشی را در اختیار صنایع بگذارد که آنها در این پژوهشگاه ها شرکت نمایند و از ناحیه آنها نیازهای خودشان را برطرف کنند. این کاری است که هماهنگی اش در همین بخش دولتی میسر است.
باید بنشینند برای این کار برنامه ریزی کنند؛ هم برای صنعت خوب است، هم برای دانشگاه خوب است. دانشگاه وقتی ناظر به نیاز جامعه و نیاز بازار و بازار کار بود، طبعاً جهت خودش را پیدا می کند؛ شور و نشاط بیشتری هم پیدا می کند؛ البته برای دانشگاه ها درآمدزا هم هست. صنعت هم وقتی متکی بود به نگاه نو و فکر نو و تولید علم و فناوری - که این در دانشگاه ها تحقق پیدا می کند - طبعاً پیشرفت پیدا می کند. ما به این نیازمندیم؛ این هم بایستی حتما انجام بگیرد.»
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، ایشان در بخش دیگری از بیانات خود بر ضرورت تعهد و مسئولیت اجتماعی دانشمندان و نخبگان علمی تاکید کرده و فرمودند: «یک مساله هم، مساله مقالات علمی است. خوشبختانه مقالات از نظر کمی و در مواردی از نظر کیفی، پیشرفت خیلی خوبی داشته؛ منتها یک نکته مهمی وجود دارد که من چند بار تا حالا مطرح کردم و خوشبختانه دیدم امروز هم در حرف های برخی از دوستان همین نکته تکرار می شود، و آن این است که تولید مقاله هدف نیست. اولاً کیفیت مقاله مهم می باشد. از این مهمتر، جهت مقاله است؛ این مقاله را برای چه می نویسیم؟ این افزایش تعداد مقالات باید خودش را در بازار کار ما و تولید ما و زندگی واقعی ما نشان بدهد. مقاله باید بر طبق نیاز کشور نوشته بشود؛ این خیلی مهم است؛ بدین سبب هم مساله کیفیت مقاله هاست که مهم می باشد، هم این که مقاله باید برای رفع یک نیازی در کشور تهیه بشود. اگر این شد، حالا گیرم یکی هم یک مقاله ای نوشت و به دیگری فروخت. اظهار داشت: «تو بِدَم؛ هر جور میخواهی، بِدَم». حالا ما آنجوری نگوییم. مقاله اگر به نفع کشور است، به نفع یک جهتی است، به هر شکلی باشد، خوب است؛ اما صرف این که یک مقاله ای نوشته بشود، این هدف نیست. رشد میزان مقاله، هدف نیست؛ در صنایع و در بازار باید خودش را نشان بدهد.»
منبع: isoweb.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب