بیمه محصولات کشاورزی در اجرای پشتیبانی از کشاورزان ضروریست
به گزارش ایزو وب، نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: در اجرای پشتیبانی از کشاورزان باید بیمه محصولات کشاورزی، بیمه گندم کاران، برنامه های آموزشی به آنها، آموزش های ترویجی و نظارت بر عملکرد مزارع صورت گیرد.
به گزارش ایزو وب به نقل از مهر، پیمان فلسفی، نایب رییس کمیسیون کشاورزی در برنامه سیما اظهار داشت: محصولات اساسی بخصوص گندم بعنوان یکی از مهم ترین کالاهای اساسی کشور است که از دیر باز برنامه ریزان و دولتمرد کشورمان توجه ویژه ای به این محصول داشته اند و توان کشاورزان ما، شرایط خاک و آب و هوایی کشور ما چه به شکل آبی و چه به شکل دیم نشان داده است تولید این محصول در کشور ما وضع خوبی دارد.
وی اضافه کرد: متوسط تولید گندم آبی در کشور حدود ۴ تن در هکتار است و فاصله ما با تولیدکننده برتر و گندمکار نمونه حدود یک سوم است یعنی تولید کننده برتر حدود ۱۲ تا ۱۳ تن در هکتار برداشت می کند در حالیکه متوسط تولید حدود ۴ تن در هکتار است ازاین رو ما ۳ برابر توان تولید بیشتر داریم.
وی خاطرنشان کرد: این آمار پایداری تولید گندم را نشان داده است که ما می توانیم اهمیت تولید گندم را در واحد سطح بالا ببریم و این که سطح زیر کشت را هم بالا ببریم بحث دیگری است.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اظهار نمود: ما در سه مقطع به خودکفایی در تولید گندم دست پیدا کردیم، اما به علل مختلف دو بار عقب گرد داشتیم، حالا سال جاری هم حدود ۱۶.۵ میلیون تن تولید صورت پذیرفت و حدود ۱۲ میلیون تن خرید توسط دولت انجام شد و به خودکفایی رسیدیم.
فلسفی در ادامه اضافه کرد: در کشور حدود ۱۰.۵ میلیون تن میزان مصرف گندم نانوایی است و حدود ۱.۵ میلیون تن هم برای صنف و صنعت استفاده می شود. ازاین رو ما به خودکفایی در تولید گندم رسیده ایم.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی با عرضه راهکارهایی برای ثبات در خودکفایی و پایدار تولید گندم اظهار داشت: اولاً حمایت های دولت و تخصیص یارانه های مناسب و به هنگام به کشاورزان بایستی افزایش پیدا کند و ما یارانه های هدفمند رو باید متوجه تولید نماییم و ظرفیت هایی را ایجاد نماییم برای پشتیبانی از محصولات کشاورزی و بخصوص گندم که محصولی راهبردی است.
وی اضافه کرد: انتظارمان از دولت حمایت های لازم و گسترش از کشاورزان عزیزمان است، یارانه آرد و نان را که بعنوان پول خرید گندم درنظر گرفته شده در برنامه بودجه سال ۱۴۰۴، عددش را بموقع محقق کنند و زمان پرداخت به هنگام و بموقع باشد و در زمانیکه گندم تحویل داده می شود مطالبات همان موقع پرداخت گردد.
فلسفی در ادامه خاطرنشان کرد: در اجرای پشتیبانی از کشاورزان باید بیمه محصولات کشاورزی، بیمه گندم کاران، برنامه های آموزشی به گندم کاران، آموزش های ترویجی و نظارت بر عملکرد مزارع کشاورزان صورت گیرد.
وی همینطور ایجاد زیرساخت های لازم در مزارع کشاورزی را مهم دانست و اظهار داشت: باید ایجاد شبکه های آبیاری نوین در مزارع را فراهم نماییم، خدماتی که به یکپارچه سازی اراضی کشاورزان منجر شود را مهیا نماییم و همینطور گسترش تعاونی ها و تشکل های کشاورزی هم می تواند به افزایش پایدار تولید گندم و خودکفایی کمک نماید.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی تصریح کرد: با اجرای این برنامه ها، نه تنها به خودکفایی پایدار در گندم می رسیم، بلکه با عنایت به توان عملکرد، در سالهای آینده، تبدیل به صادرکننده گندم خواهیم شد.
منبع: ایزو وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب