درمان کم شنوایی با ریزسوزن های چاپ ۳ بعدی شده

درمان کم شنوایی با ریزسوزن های چاپ ۳ بعدی شده

ایزو وب: نخستین میکروسوزن هایی که توسط فناوری چاپ سه بُعدی تولید شده اند دنیا را برای درمان کم شنوایی هموار می کنند.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، در تلاشی نوآورانه برای بهبود درمان های پزشکی برای کم شنوایی و سایر بیماری های گوش داخلی، یک گروه اختصاصی از پزشکان و مهندسان بیشتر از یک دهه برای توسعه یک میکروسوزن خلاقانه همکاری کرده اند.
به نقل از آی ای، این دستگاه فوق العاده نازک و فوق تیز آماده تغییر چشم انداز پزشکی برای گوش داخلی است.
خالقان این سوزن پیشرفته، جراح گوش و حلق و بینی، آنیل لالوانی(Anil Lalwani) و مهندس مکانیک جفری کیسار(Jeffrey Kysar) از دانشگاه کلمبیا، اعتقاد دارند که اختراع آنها در ارائه درمان ها به نواحی غیرقابل دسترس در حلزون مارپیچی شکل و پر از مایع گوش، کمک خواهد نمود. این ساختار در گوش داخلی، مسئول شنوایی است.

نیاز به میکروسوزن

توسعه این میکروسوزن در زمان حساسی صورت می گیرد که در آن ژن درمانی می تواند بطور بالقوه شنوایی را با بازسازی سلول های لطمه دیده توسط صداهای بلند، بازیابی کند.
با این وجود، ارائه دقیق و ایمن این درمان ها به علت آناتومی پیچیده حلزون گوش، چالش برانگیز است. دسترسی به سلول های لازم احتیاج به عبور از یک غشای ظریف حدودا دو میلی متری دارد که اغلب هنگام استفاده از ابزارهای جراحی سنتی پاره می شود. این پارگی می تواند به کاهش غیرقابل برگشت شنوایی و مشکلاتی در حفظ تعادل منجر شود.
یکی از اهداف اولیه این میکروسوزن، وارد کردن دارو و روش های درمانی به حلزون گوش بدون لطمه رساندن به این غشای شکننده است. علاوه بر این، میکروسوزن، استخراج مایع از حلزون گوش را امکانپذیر می کند و به تشخیص اختلالات گوش داخلی کمک می نماید. تحلیل و بررسی این مایع می تواند درک علت بیماری ها را افزایش دهد و توسعه درمان های موثرتر را آسان کند.

یک همکاری بی نظیر

همکاری بین لالوانی و کیسار بطور غیرمنتظره ای حدود دوازده سال پیش شروع شد. در ابتدا، کیسار از دانستن چالش های دسترسی به گوش داخلی شگفت زده شد.
او اعتراف کرد: من تصور می کردم که پزشکان می توانند به هر مکانی در بدن انسان دسترسی داشته باشند. با این وجود، گوش داخلی تا حد زیادی ناشناخته باقی ماند و فرصتی منحصر به فرد برای نوآوری مهندسی بود.
کیسار که شیفته چالش های مهندسی بود، به مطالعه پرداخت و مقالات کمی را کشف کرد که به پیچیدگی های غشای حلزون گوش می پرداختند. این فقدان دانش، بیشتر به علاقه او برای توسعه یک چاره، دامن زد.

چالش ها و راهکارهای میکروسوزن

کیسار توضیح داد که یکی از چالش های اصلی در ایجاد سوزن، درک عواملی است که موجب پارگی غشا می شوند.
این تیم غشای حلزون گوش را بعنوان یک برزنت محکم کشیده تصور کردند که اگر سوراخ بوجود آمده روی آن خیلی بزرگ باشد، پاره می شود، اما اگر به اندازه کافی کوچک باشد، می تواند ثابت بماند.
هدف این بود که یک میکروسوزن نازک ایجاد شود که با عرض یک موی انسان قابل مقایسه باشد. برای رسیدن به این هدف، کیسار و لالوانی از روش های ساخت پیشرفته مانند فوتولیتوگرافی دو فوتونی که یک روش چاپ سه بعدی است و می تواند ساختارهایی با دقت بسیار بالا تولید نماید، استفاده کردند.
این فناوری به آنها اجازه می دهد تا سوزن های تیزتری نسبت به سوزن های پزشکی موجود ایجاد کنند که به اندازه کافی قوی باشد که در مقابل استفاده عملی مقاومت کند. از راه آزمایش های گسترده، آنها اطمینان حاصل کردند که میکروسوزن های آنها می توانند بدون نقص عمل کنند. آنها بدون مشاهده هیچ گونه اثرات منفی یا کاهش شنوایی، جراحی های گوناگونی را روی حیوانات انجام دادند.
غشاء که با میکروسوزن سوراخ شده است، در عرض حدود دو روز بهبود می یابد. لالوانی و کیسار که درحال اصلاح طراحی خود هستند، به پتانسیل میکروسوزن خود خوش بین هستند.



منبع:

1403/10/08
13:05:38
5.0 / 5
189
تگهای خبر: توسعه , تولید , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ایزو وب
ISO Web