آخرین خبرها از ساخت پایانه بین المللی گل و گیاه

آخرین خبرها از ساخت پایانه بین المللی گل و گیاه

ایزو وب: رییس پایانه بین المللی گل و گیاه آخرین وضعیت ساخت این پایانه را شرح داد.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، سید جلال عجائبی درباره اظهارات غلامحسین سلطان محمدی - رییس اتحادیه گل و گیاه تهران - در خبر "قیمت گل در ایران شش برابر هلند" است، عرضه كرده كه بدین شدح است:

" برپایه اطلاعات موجود قیمت تولید هر شاخه گل رز در كشور ۲۰۰۰ تومان است، حال آنكه قیمت تولید گل رز در هلند برابر با ۳۰ تا ۶۰ سنت است. این در شرایطی است كه در روزهای خاصی در كشورمان (ماه های محرم و صفر) قیمت گل به زیر قیمت بازارهای جهانی می رسد. در روزهایی هم قیمت عرضه گل توسط واسطه های دو تا سه برابر قیمت بازارهای جهانی می گردد كه این مورد ربطی به تولید ندارد.

همچنین افزایش ۴۹۰ درصدی صادرات گل عنوان شده كه باید مطرح شود صادرات سال ۱۳۹۵ چه مقدار بوده است و آیا نباید مرجع و منبع آمارها آن هم از جانب اتحادیه تولیدكنندگان گل و گیاه عنوان شود؟

از سوی دیگر گفته شده كه "با وضعیتی كه برای دلار پیش آمده است كمبودهای تولید جبران خواهد شد"، این در شرایطی است كه بیشتر نهاده ها، بذر و سموم، و... مورد استفاده در تولید گل و گیاه كشور وارداتی است و به علت نوسان قیمت ارز، افزایش سرسام آوری در بازارهای جهانی داشته اند. همین امر كار را برای تولیدكنندگان گل و گیاه كشور خیلی سخت كرده است.

همچنین در بحث ساماندهی تولید، توجه دقیقی ندارند كه سال هاست وزارت جهاد كشاورزی برنامه ریزی هایی برای تولید گل و گیاه كشور انجام داده است و سرمایه گذاران زیادی تولید انبوه خویش را در نقاط مختلف كشور همچون كرمانشاه، یاسوج، كهكیلویه و بویراحمد، یزد، اصفهان، مشهد و تهران شروع كرده اند، اما متاسفانه تولیدات با كیفیت صادرات این موسسات به دست واسطه ها به نابودی كشیده شده است.

در ارتباط با قیمت گل، باید حتما توجه داشت كه قیمت خرید گل در بازار از جانب گل فروشان محترم با قیمت عرضه آن در مغازه های گل فروشی قابل مقایسه نیست. در سراسر جهان قیمت گل در مغازه ها به علت وجود ضایعات بالا، خواب سرمایه، مالیات، بیمه، كارگر، گل آراء و سایر هزینه ها، سه تا پنج برابر قیمت بازارهای گل است. حال چگونه می توان گل را به قیمت بازار گل كه محل عرضه و تقاضا میان تولیدكننده و فروشنده است عرضه كرد؟ چنانچه بعضی از فروشندگان گل گرانفروشی می كنند، نباید این مورد را به تمامی گل فروشان نسبت داد، بلكه باید با متخلفان با استفاده از قانونی برخورد كرد.

همچنین در مورد اینكه مطرح شده " تولیدكنندگان برای عرضه محصولاتشان درپایانه بین المللی گل و گیاه ایران مقاومت می كنند" باید اظهار داشت كه رییس اتحادیه تولیدكنندگان گل و گیاه استان تهران، خود از سهامداران شركت پایاگل، مجری توسعه پایانه بین المللی گل و گیاه ایران هستند و در سال ۱۳۷۵ شمسی عضو هیاتی بودند كه از پایانه صادراتی هلند و موسسات تولیدی این كشور بازدید نمودند. بازدیدی كه درس های زیادی برای هیات ایرانی به همراه داشت. حال چگونه است كه ایشان ساخت پایانه ای مشابه در ایران به وسعت ۱۲۰ هزار مترمربع را كوچك می شمرند. هیات هلندی كه اخیرا از امكانات پایانه بین المللی گل و گیاه كشورمان بازدید كرد، بر تلاش های به كار رفته در این پایانه مهر تایید زد و لقب "آلسمر كوچك" (مركز مزایده گل و گیاه هلند) را به آن داد. آیا باید از داخل نفی و از خارج از كشور تایید شویم؟ چرا دوستان گاها با تنگ نظری به تلاش های انجام شده نگاه می كنند، آیا دلیل این امر می تواند سودجویی عده ای اندك باشد؟

در پاسخ به اظهارات دیگر در خصوص اینكه "این پایانه شش میلیون تومان كمك دولتی دریافت كرده مشروط به این كه آن را به شكل سهام میان شش میلیون تولیدكننده گل و گیاه كشور تقسیم كند"، آیا ایشان مستندی برای این اظهارات خود دارند؟ آمار شش میلیون تولیدكننده كشور از كجا آمده است؟ توضیح این كه چنین مبالغی از جانب دولت بعنوان یارانه های تشویقی برای توسعه امور زیربنایی صادرات در نظر گرفته شده است و تخصیص داده می شود. این یارانه ها به اشخاص حقیقی و حقوقی تعلق می گیرد كه در زیرساخت های صادراتی یا صادرات غیرنفتی سرمایه گذاری می كنند. پایانه بین المللی گل و گیاه ایران از این امكان بهره برده است. ضمن آنكه، پاسخ به این ابهام ایشان در جلسه ای توسط مسئول وزارت بازرگانی استان تهران داده شده است. اشخاصی كه در امر صادرات یا ساخت زیربناهای صادراتی سرمایه گذاری می كنند در مواردی مشمول دریافت چنین كمك هایی جهت توسعه زیربنا و نه مصرف شخصی، می شوند.

در ارتباط با عدم تمایل تولیدكنندگان برای همكاری با این پایانه بعد از چهار ماه از طریق اندازی كه از جانب ایشان مطرح گردیده است، لازم به توضیح است كه در حراجی های الكترونیك گل و گیاه جهت صادرات، همانند حراجی هلند، باید مقدار قابل ملاحظه ای گل با كیفیت صادراتی ارائه شود تا صادركنندگان بتوانند خریدهای خویش را طی زمان بسیار كوتاهی با رعایت تمامی تشریفات قانونی شامل گمرك، قرنطینه، بانك و... سامان دهند و جهت ارسال به فرودگاه بفرستند. چنین امكانی در مرحله دوم راه اندازی پایانه بین المللی گل و گیاه ایران است. اكنون این پایانه خرید و فروش داخلی را با همكاری تولیدكنندگان زیادی از سراسر كشور، آغاز نموده است. نزدیك به ۴۰ درصد فروشندگان گل استان های تهران و البرز روزانه به این پایانه مراجعه نموده و در فرآیندی متفاوت از بازارهای موجود و در آرامش كامل خریدهای خویش را انجام می دهند. نكته قابل توجه آنكه، به علت كامل نبودن چرخه توزیع، هم اكنون همكاری با تولیدكنندگان گرامی در سطح مصرف است، اما در آینده كلیه محصولات تولید شده را در پایانه تحویل گرفته و با جداسازی تولیدات صادراتی از داخلی، بخش صادرات را فعال كرده و توزیع داخلی را گسترش خواهیم داد. مسلما این كار چندان ساده نخواهد بود، ساماندهی خرید و فروش در دو بازار موجود و سنتی گل و گیاه استان تهران نزدیك به ۲۰ سال زمان برد. ما امیدوارانه به سمت اهداف خود گام بر می داریم.

همچنین لازم به ذكر است كه شركت پایاگل (سهامی خاص)، مجری توسعه پایانه بین المللی گل و گیاه ایران، دارای ۳۶ هزار سهم و تعداد ۵۷۰ سهامدار حقیقی و ۱۴ سهامدار حقوقی است. سهامداران حقوقی این شركت شامل ۱۲ تعاونی استانی هستند كه هر یك از آنها بین یكصد الی ۸۰۰ عضو دارند. ضمن آنكه اتحادیه فروشندگان گل تهران با بیش از ۶۰۰ عضو و اتحادیه تولیدكنندگان گل ایران با بیش از ۲۰۰۰ عضو، دو سهامدار حقوقی دیگر این شركت هستند. تولیدكنندگان سهامدار این شركت و هم اعضاء تعاونی ها و اتحادیه های سهامدار در پایاگل كه در استان های مركزی، اصفهان، مازندران، گیلان، مشهد، شیراز و تهران به تولید گل و گیاه اشتغال دارند، در نهایت محصولات خویش را به این پایانه عرضه خواهند نمود. ان شاءالله بزودی با رونمایی از سامانه خرید و فروش الكترونیكی پایانه بین المللی گل و گیاه ایران، تمامی تولیدكنندگان، فروشندگان، صادركنندگان و واردكنندگان محصولات گل و گیاه می توانند محصولات خویش را در این پایانه عرضه نموده و یا از این طریق خرید نمایند. به محض فروش محصولات عرضه شده در این پایانه، وجه آن به صورت مستقیم به حساب تولیدكننده واریز خواهد شد. ازاین رو این شركت برای نجات تولیدكنندگان از نابسامانی های موجود در بازار و تامین تضمینی تولیدات آنان گام های مستحمكی برداشته است، به صورتی كه تولیدكننده بتوانند بتواند با خیالی آسوده بر تولید متمركز شود.

این پایانه مجهز به محل عرضه و تقاضای گل، محل عرضه محصولات صادراتی، سامانه حمل ونقل زمینی و هوایی، سالن مزایده، سالن فروش داخلی، اموزشگاه گل و گیاه به منظور بالا بردن اطلاعات و معلومات تولیدكنندگان و فروشندگان، استراحتگاه، محل بازدید عمومی، دفاتر تجاری خارجی و داخلی، سردخانه های مورد نیاز، گرمخانه برای تولیدات آپارتمانی، محل عرضه تولیدات فضای باز و بسیاری خدمات دیگر است كه به تدریج در آینده تولید خواهد شد".




1397/05/03
14:31:02
5.0 / 5
2417
تگهای خبر: آینده , بازار , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
ایزو وب
ISO Web