شافعی مطرح كرد

بخشنامه ای كه پای غیر حرفه ای ها را به صادرات باز می كند

بخشنامه ای كه پای غیر حرفه ای ها را به صادرات باز می كند

ایزو وب: رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: پافشاری اجرای بخش نامه پیمان سپاری، ورود غیرحرفه ای ها را به صادرات به دنبال دارد.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، غلامحسین شافعی امروز در پنجاه و ششمین شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی استان خراسان رضوی، اظهار نمود: یكی از مواردی كه توسط بانك مركزی اعلام شده، فعالان اقتصادی را درگیر كرده و در جسله سران قوا هم مطرح و مورد توجه قرار گرفته، مبحث آخرین بخش نامه بانك مركزی است كه برای فعالان اقتصادی پیمان سپاری آن مبحث داغی را رقم زده است.
وی افزود: شاهد می باشیم كه با هرگونه صحبتی در مورد پیمان ارزی، مقداری افترا به صادركنندگان زده می گردد كه به خاطر خدا و این مملكت ارزهای خویش را به كشور بازگردانید.
رییس اتاق بازرگانی ایران اضافه كرد: غافل از آن كه در طول سال های اخیر تمامی این ارزها به كشور باز می گشته است و هم اكنون هم صادركنندگان حرفه ای راهی جز این ندارند و اگر این ارز را بازنگردانند، چگونه كار خویش را انجام دهند؟
شافعی عنوان كرد: این مورد بسیار داغ است كه عده ای می خواهند ارز را به كشور بازنگردانند و مرتب بحث می كنند. نتیجه اصراری كه بر اجرای این بخش نامه وجود دارد، ورود غیر حرفه ای ها به كار صادرات خواهد بود و خروج صادركنندگان حرفه ای را هم به دنبال خواهد داشت.
وی تصریح كرد: در اواخر دولت اصلاحات و ابتدای شروع دولت احمدی نژاد، مبحث پیمان ارزی به یك مرتبه مطرح و اجرا شد، نتیجه این بود كه عده ای غیرحرفه ای پیمان خرید و فروش بستند. در این مدت در خراسان افرادی صادركننده و نمونه ملی شدند و از دست رییس جمهور وقت لوح تقدیر دریافت نمودند اما به اندازه یك درصد صادرات حرفه ای نداشتند.
رییس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان كرد: این مورد در جلسات مختلف عنوان شد و جناب رشیدیان هم در جلسه وزرات كشور آنرا بیان كرد اما در نهایت به جلسه شورای ملی پول و اعتبار فرستاده شد كه خوشبخانه دكتر همتی و سایر اعضای شورای پول و اعتبار قبول كردند كه با حضور فعالان اقتصادی، مواردی كه عنوان می شود، درست است و باید در این خصوص تجدیدنظر صورت گیرد.
شافعی بیان كرد: علاوه بر آن فكر می كنم كه از ابتدای دولت آقای احمدی نژاد كه جوایز صادراتی برقرار شد، قیمت های پایین صادراتی مقداری افزایش پیدا كرد و صادركنندگان به دنبال این بودند كه جایزه بیشتری دریافت كنند و برای دولت هم خوشایند بود كه آمار صادرات خویش را افزایش دهد.
وی افزود: بعضی از صادركنندگان حرفه ای دفاتر تجاری دارند كه هزینه های ارزی را برای آن ها بوجود می آورد. این افراد این هزینه های ارزی را از كجا باید تامین كنند؟
رییس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: در منطقه ما و خراسان این امر مشهود است كه اگر ما با طرف تجاری خود با اختلاف روبرو شدیم و پول ما وصول نشود، از كجا باید این پیمان را دریافت كنیم؟ آیا نباید سازوكاری تهیه شود كه اگر این مورد پیش آمد با تایید مقامات مورد قبول در این قضایا دیده شود؟
شافعی اضافه كرد: خبری دیگر توسط وزیر كشور اعلام شده كه تقاضای اتاق بازرگانی برای عضویت در شورای هماهنگی سران سه قوا پذیرفته شد و امكانی به وجود آمد كه نقطه نظارت بخش خصوصی در شورای سران قوا مطرح شود كه مطمئنا موثر خواهد بود.
وی تصریح كرد: همینطور نامه ای برای ما از وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال شد كه ما را شوكه كرد و این بود كه هر فردی كه ارز گرفته و تسویه نكرده، كارت های بازرگانی وی معلق خواهد شد. نام حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ شركت را هم به ما دادند و بررسی كردیم كه كالاهای خیلی از این افراد به گمرك رسیده اما دعوای مابه التفاوت دارند و كالاهای برخی هم در راه است. با این وجود مجبور هستیم كه كار این افراد را متوقف كنیم؛ ازاین رو جلسه ای را با رییس سازمان توسعه و تجارت برگزار و پیشنهاد كردیم كه به این افراد یك ماه مهلت دهند، اگر در این مدت تعیین تكلیف نكردند و كالاهای خویش را حركت ندادند، با آن ها برخورد نماییم.



1397/07/26
16:47:26
5.0 / 5
1616
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , تجاری , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
ایزو وب
ISO Web