استفاده از آووکادو برای پیشگیری از فاسد شدن غذاها

استفاده از آووکادو برای پیشگیری از فاسد شدن غذاها

به گزارش ایزو وب، دانشمندان از ترکیبات به دست آمده از دانه های آووکادو در بسته بندی مواد غذایی استفاده کردند تا به از بین بردن میکروب ها و اخطار در مورد فساد مواد غذایی کمک نماید.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، اکثر مواد بکار رفته در بسته بندی مواد غذایی فقط بعنوان یک مانع در مقابل باکتری ها عمل می کنند، اما در واقع میکروب ها را از بین نمی برند. حالا یک ماده آزمایشی جدید دقیقا این کار را انجام می دهد، ضمن این که زمانیکه ماده غذایی درحال فاسد شدن است، تغییر رنگ می دهد تا اخطار دهد.
قابل ذکر است که این ماده جدید جهت استفاده در بسته بندی های مواد غذایی از دانه های آووکادو ساخته شده است.
این ماده هم اکنون توسط گروهی به سرپرستی پروفسور ویلیام چن بیل(William Chen Bill) در دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور درحال توسعه است. ویلیام دانشمندی پرمشغله است، چونکه اخیراً نوآوری هایی مانند امولسیفایر غذایی ساخته شده از ضایعات جو، جایگزین روغن پالم مبتنی بر جلبک و سینی های غذای ساخته شده از پر مرغ را توسعه داده است.
ویلیام و همکارانش در این پروژه جدید، دانه های دور ریخته شده آووکادو را فرآوری کردند تا سه ترکیب طبیعی به نام کاتچین(catechin)، اسید کلروژنیک(chlorogenic acid) و رنگدانه ای به نام پرسیورانجین(perseorangin) از آنها استخراج کنند.
دو ماده اول با صدمه رساندن به غشای سلولی میکروب ها، باکتری های مضری مانند استافیلوکوکوس اورئوس(Staphylococcus aureus) و ای کولی(Escherichia coli) را از بین می برند. از سوی دیگر، پرسیورانجین در واکنش به تغییر سطح pH تغییر رنگ می دهد. این سطوح به علت تولید ترکیبات نیتروژن توسط باکتری هایی که از غذاهای پر پروتئین مانند گوشت یا ماهی تغذیه می کنند، افزایش خواهد یافت.
در حالیکه دانه های آووکادو مواد فعال موجود در این ماده جدید را فراهم می کنند، بخش عمده ای از مواد از نشاسته برداشت شده از دانه های دور ریخته شده میوه های خارگیل و جک فروت تشکیل شده است.
در آزمایشات آزمایشگاهی، میگوهای خام به همراه مقداری از این مواد در ظروف پتری قرار داده شدند. هنگامی که میگوها آغاز به فاسد شدن کردند، این مواد با تغییر رنگ از زرد به قهوه ای اخطار دادند. نکته مهم این که این اخطار دو روز پیش از تغییر رنگ یا بوی میگو صادر شد.
ویلیام چن می گوید: ما یک پوشش غذایی جدید بوجود آورده ایم که انتظار می رود با استفاده از قدرت طبیعت، یعنی ترکیبات ضد میکروبی و ضد فساد موجود در دانه های دور ریخته شده آووکادو، تاثیر عمیقی بر کاهش هدر رفت مواد غذایی داشته باشد.
این در واقع نخستین ماده ای نیست که ما می بینیم تغییر رنگ می دهد تا در مورد فاشد شدن غذاها اخطار دهد، اما هیچ یک از آنها از دانه های آووکادو استفاده نکرده بودند.




منبع:

1403/07/14
20:51:34
5.0 / 5
107
تگهای خبر: آزمایشگاه , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
ایزو وب
ISO Web