رشد ۱۵ درصدی صادرات غیرنفتی

رشد ۱۵ درصدی صادرات غیرنفتی

به گزارش ایزو وب، رییس کنفدراسیون صادرات اظهار داشت: طی هفت ماهه سال جاری صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی ۳۲.۵۲ میلیارد دلار محاسبه شد که نسبت به زمان مشابه پارینه ۱۴.۷۲ درصد بالا رفته است.



به گزارش ایزو وب به نقل از مهر، محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران امروز در نشست خبری اظهار داشت: بر مبنای آمار گمرک ایران، از آغاز سالجاری تا پایان مهر ماه، تجارت خارجی کشور به استثنای نفت خام نفت کوره، نفت سفید و بدون احتساب صادرات از محل تجارت چمدانی به ۷۲ میلیارد دلار رسید.

جزئیات تجارت خارجی ۷ ماهه کشور

لاهوتی افزود: میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام نفت کوره، نفت سفید و همینطور بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۸۸ هزار و ۷۰۱ هزار تن به ارزش ۳۲.۵۲ میلیارد دلار محاسبه شد.
وی اضافه کرد: صادرات در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایش ۱۱.۴۸ درصدی در وزن و ۱۴.۷۲ درصدی در ارزش داشته است. لاهوتی در رابطه با واردات هم اظهار داشت: میزان واردات کشور در ۷ ماهه به ۲۱ هزار و ۷۱۹ هزار تن به ارزش ۳۹.۵ میلیارد دلار رسیده که با افزایش ۲.۷ درصدی در وزن و ۸.۸ درصدی در ارزش دلاری روبرو شده است. وی ادامه داد: طی ۷ ماهه سال ۱۴۰۳، بیشترین میزان صادرات کشور به مقصد کشورهای چین، با رقمی بالغ بر ۸.۶ میلیارد دلار و سهم ۲۶.۴ درصدی از کل ارزش صادرات، عراق با ۷.۲ میلیارد دلار و سهم ۲۲.۴ درصدی، امارات متحده عربی با ۴.۲ میلیارد دلار و سهم ۱۲.۹ درصدی، ترکیه با ۳.۳ میلیارد دلار و سهم ۱۰.۲ درصدی و افغانستان با ۱.۳ میلیارد دلار و سهم چهار درصدی از کل ارزش صادرات صورت گرفته است. لاهوتی افزود: طی هفت ماهه سال جاری، امارات متحده عربی با اختصاص رقمی بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار و سهمی در حدود ۳۰.۳ درصد از کل ارزش واردات در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله واردات به کشور قرار گرفته است. همینطور در این مدت کشورهای چین با ۱۰.۲ میلیارد دلار و سهم ۲۵.۸ درصدی، ترکیه با ۶.۵ میلیارد دلار و سهم ۱۶.۶ درصدی، آلمان با ۱.۴ میلیارد دلار و سهم ۳.۶ درصدی، روسیه با ۹۵۸ میلیون دلار و سهم ۲.۴ درصدی جزو کشورهای عمده طرف معامله واردات به کشور بوده اند. وی به جزئیاتی از تجارت خارجی کشور اشاره و افزود: طی هفت ماهه سال ۱۴۰۳، میزان ترانزیت خارجی کشور به ۱۳ هزار و ۲۳۹ هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۱.۷ درصد رشد داشته است. همینطور در هفت ماهه نخست سال جاری تجارت بدون نفت ایران با کشورهای همسایه به ۴۱ میلیارد دلار رسید. در این بازه زمانی، میزان وزنی تجارت بدون نفت ایران با کشورهای همسایه هم ۶۴.۵ میلیون تن بوده که ۱۶ درصد رشد داشته است. به قول عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران، در این زمان، بیش ترین میزان مبادلات تجاری ایران به لحاظ ارزش در میان کشورهای همسایه با امارات متحده عربی، ترکیه، عراق، پاکستان و فدراسیون روسیه بوده است. وی ادامه داد: در هفت ماهه نخست سالجاری، میزان مبادلات تجاری ایران با «امارات متحده عربی ۱۶.۲ میلیارد دلار»، «ترکیه ۹.۹ میلیارد دلار»، «عراق ۷.۶ میلیارد دلار»، «پاکستان ۱.۶ میلیارد دلار» و «فدراسیون روسیه ۱.۵ میلیارد دلار» بوده است. لاهوتی افزود: از مجموع مبادلات تجاری بدون نفت ایران با کشورهای همسایه در ۷ ماهه سالجاری، ۵۱.۱ میلیون تن به ارزش ۲۰.۲ میلیارد دلار سهم صادرات به کشورهای همسایه و۱۳.۴ میلیون تن به ارزش ۲۰.۹ میلیارد دلار به واردات از مبدا این کشورها اختصاص یافته است. عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، افغانستان و پاکستان» پنج کشور عمده مقاصد صادراتی ایران در میان کشورهای همسایه بوده اند. همینطور امارات متحده عربی، ترکیه، فدراسیون روسیه، عمان و پاکستان»، پنج کشور عمده مبدأ واردات در میان کشورهای همسایه را در هفت ماهه نخست سال جاری به خود اختصاص دادند.

صرفاً ۵۰۰ میلیون دلار ورود موقت داریم

لاهوتی در ادامه خاطرنشان کرد: ورود موقت یکی از روش های اصلی برای پر کردن ظرفیتهای خالی تولید است که واردکننده می تواند با منابع خود به شکل اعتباری مواد اولیه را وارد کند، ازاین رو دولت باید به روش ورود موقت توجه ویژه داشته باشد.
وی اضافه کرد: به صورت میانگین در کشور تمامی صنایع با ظرفیتی کمتر از ۵۰ درصد کار می کنند و اگر دولت روش های رفع تعهد ارزی واردات موقت را تسهیل کند، می تواند ظرفیت خالی را پر کند.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: الان صرفا ۵۰۰ میلیون دلار ورود موقت در کشور صورت می گیرد، در حالیکه اگر روش ها تسهیل شود، می تواند ورود موقت به دو تا سه میلیارد دلار هم برسد.
تکمیل می شود…

1403/08/29
12:54:06
5.0 / 5
203
تگهای خبر: تجاری , تولید , صادرات , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
ایزو وب
ISO Web