معاون وزیر كشاورزی به ایسنا خبر داد:

توزیع ۱۴۷ هزار تن كالای اساسی برای شب عید

توزیع ۱۴۷ هزار تن كالای اساسی برای شب عید

ایزو وب: معاون وزیر جهاد كشاورزی با اشاره به تامین ۲۰ میلیون تن كالای اساسی و اینكه هیچ مشكلی در تامین آنها وجود ندارد اظهار داشت: ۱۴۷ هزار تن برنج، روغن و شكر برای تنظیم بازار شب عید ذخیره شده و در زمان مقرر توزیع خواهد شد و هیچ مشكلی در این زمینه نداریم.



به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، یزدان سیف - مدیرعامل شركت بازرگانی دولتی ایران- در نشست خبری امروز اعلام نمود كه میزان ذخایر كالای اساسی تا دو برابر افزایش یافته است و از شروع امسال تابحال ۲۰ میلیون تن انواع كالاهای اساسی تامین شده و تا امروز ۸.۵ میلیون تن آن به مصرف رسیده است.

وی اضافه كرد: برای تنظیم بازار شب عید باز از شروع ماه جاری برنامه ریزی های لازم صورت گرفته و ۵۰ هزار تن برنج، ۵۷ هزار تن روغن خام و ۴۰ هزار تن شكر برای تنظیم این بازار در نظر گرفته شده كه در موعد مقرر توزیع خواهد شد.

سكوت ضمنی درباره نرخ تضمینی گندم و تبعات آن

مدیرعامل شركت بازرگانی دولتی ایران در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص اینكه چه تصمیمی درباره نرخ خرید تضمینی گندم گرفته خواهد شد و به نظر شما نرخ ۱۶۰۰ تومانی برای خرید تضمینی گندم منطقی است یا خیر؟ اظهار داشت: در این زمینه نمی توانم از جایگاهی به غیر از جایگاه دولتی خود صبحت كنم و حتما دولت هزینه های كشاورزان را در نظر گرفته كه این نرخ را برای گندم اعلام نموده است.

سیف همچین در پاسخ یه این مسئله كه در دولت گذشته پایین بودن نرخ خرید تضمینی گندم موجب قاچاق آنها به كشورهای همجوار شده بود و همان محصول باردیگر بسته بندی و به چند برابر این نرخ به كشور وارد میگردد و آیا فكر نمی كنید اگر نرخ خرید تضمینی امسال هم پایین باشد كشاورزان این كار را تكرار كنند؟ اشاره كرد: اساسا كشاروزان دوست دارند سود بیشتری ببرند اما آنها آنقدر مومن وخوب هستند كه تا وقتی نیاز مردمشان تامین نشود گندم را به كس دیگری نمی فروشند.

موافقت با آزاد شدن ورود موقت گندم و احتمال قاچاق آن به خارج از كشور

سیف با اشاره به اینكه ورود موقت گندم و تامین نیاز كشورهای همسایه می تواند بسیار موثر و مفید باشد و از گمرگ تقاضا می نماییم تا تسهیلات لازم در این زمینه را در امتداد افزایش ارزآوری و رونق بازار انجام دهد اظهار داشت: قوانین اقتصادی این مسئله را اثبات می كند كه هرگاه تفاوت قیمتی یك محصول در مرزهای مختلف وجود داشته باشد احتمال قاچاق آن باز وجود دارد. بعنوان مثال وقتی قیمت هر كیسه آرد در كشور ۸۰ هزار تومان است و در كشورهای دیگر ۳۲۰ هزار تومان است احتمال اینكه این محصول به خارج از كشور قاچاق شود وجود دارد.

یكی از خبرنگاران از سیف این سوال را پرسید كه آیا در انبارهای برنج، ۲۰ هزار تن برنج فاسد شده است یا خیر و ماجرای فاسد شدن ۱۲ هزار تن گندم در خوزستان صحت دارد؟ كه وی اشاره كرد: این اعداد و ارقام حقیقت ندارد و ما در شرایطی كه سالانه ۲۰ میلیون تن گندم در این شركت وارد و خارج میگردد و میزان ورود و خروج برنج به یك میلیون تن در سال می رسد و به همین میزان روغن وارد و خارج میگردد از بین بردن چند هزار تن محصول البته نه در اعداد و ارقامی كه مطرح شده می تواند تا درصدی طبیعی باشد اما درباره تاریخ مصرف و مسئله فلزات سنگین نكاتی وجود دارد كه بعنوان مثال می توان گفت در سال ۱۳۹۲ معیاری برای سنجش فلزات سنگین در مواد غذایی همچون برنج در نظر گرفته شد كه قبل از آن وجود نداشت. اما با این وجود كالاهای وارداتی كه در دولت گذشته وارد شده بودند، در دولت یازدهم باز از این حیث مورد آزمایش و بررسی قرار گرفت و محموله هایی كه از نظر فلزات سنگین در سطح استانداردها نبودند از قرار گرفتن در سبد مصرف انسانی منع شده و برای مصرف دام در نظر گرفته شدند.




1397/10/10
14:04:26
5.0 / 5
2241
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , سود , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
ایزو وب
ISO Web