مشارکت ۲۰ دانشگاه و ۴ پژوهشگاه در فراخوان های توسعه فناوری های میکروالکترونیک

مشارکت ۲۰ دانشگاه و ۴ پژوهشگاه در فراخوان های توسعه فناوری های میکروالکترونیک

ایزو وب: ستاد میکرو و نانو از سال 1402، هدف گسترش زنجیره های ارزش فناوری های میکرو و توسعه دو حوزه «میکروالکترونیک و نیمه هادی ها» و «آزمون های تشخیص بر بالین» را در دستور کار خود قرار داد و تا حالا با انتشار فراخوان هایی نسبت به توسعه فناوری های این حوزه اقدام نموده است و 20 دانشگاه و 4 پژوهشگاه در این فراخوان ها مشارکت داشته اند.


به گزارش ایزو وب به نقل از ایسنا، صنعت میکروالکترونیک و فناوری های مربوط به آن خصوصاً پس از ظهور نیمه رسانایی مانند سیلیکون، در چند دهه گذشته رشدی بسیار شتاب دار داشته و توانسته نقشی کِشنده نسبت به دیگر صنایع داشته باشد. تجارت نیمه هادی ها پس از نفت خام، نفت پالایش شده و خودرو، چهارمین تجارت بزرگ جهان است. پیشرفت فناوری میکروالکترونیک نقش محوری کوچک سازی، هوشمندسازی، چند منظوره سازی و افزایش سرعت در سیستم های الکترونیکی دارد و ارزش افزوده قابل توجهی برای نقش آفرینان و ذی نفعان به وجود می آورد.
میزان کسب و کاری که فروش محصولات میکروالکترونیک در سایر صنایع الکترونیک در دنیا در سال ایجاد می کند؛ رقمی بیش از ۲ هزار میلیارد دلار است و این اهمیت راهبردی این صنعت را درحال و آینده نشان میدهد.
برمبنای پیش بینی ها در سال ۱۴۱۲ توسعه و تولید محصولات مبتنی بر تکنولوژی های میکرو موجب تقویت اقتصاد، توسعه نوآوری و تولید ثروت در کشور می شود. این محصولات با ورود به بازارهای کشور، سبب ارتقای کیفیت زندگی ایرانیان می شوند و با ورود به بازارهای خارجی، کشور را در جرگه کشورهای برتر تولیدکننده این محصولات در منطقه غرب آسیا قرار می دهند.
در این جهت با اضافه شدن بخش میکرو به ماموریت های ستاد نانو، هدف گسترش زنجیره های ارزش فناوری های میکروی منتخب شامل شرکت های دارای تنوع محصول، سهم بازار و قدرت رقابت در حوزه بین المللی با تاکید بر تحقیق و توسعه داخلی دنبال شد. میکروالکترونیک و نیمه هادی ها و آزمون های تشخیص بر بالین دو حوزه ای است که از طرف این ستاد پیگیری می شود.
بدین جهت این ستاد از سال ۱۴۰۲ برنامه های مختلفی را اجرائی کرده است که همچون آن می توان به برنامه «توسعه زنجیره ارزش فناوری میکروالکترونیک» و «نیمه هادی ها» اشاره نمود. کارهای انجام شده در سال ۱۴۰۲ در محورهای «حوزه سامانه های پایش خود توان»، «الکترونیک چاپی»، «تراشه و مدارهای مجتمع»، «سلول های خورشیدی نانوساختار» و «باتری ها» بوده است و تا حالا حمایت ویژه از ۲۵ طرح در عرصه میکروالکترونیک داشته است.
جمع آوری اطلاعات، پردازش، ذخیره سازی و ارسال مشخصه های محیطی با در نظر گرفتن رویکرد IOT به عنوان گلوگاه های فناورانه در زنجیره ارزش سامانه های پایش ازراه دور شناخته شده اند و توسعه فناوری های میکرو و نانو راهکارهای بسیار خوبی را پیش روی توسعه دهندگان محصول قرار داده است. ستاد نانو و میکرو در سال ۱۴۰۲ در امتداد توسعه سامانه های پایش خودتوان، پشتیبانی از طرح های برداشت انرژی را در دستور کار خود قرار داد.
در سال ۱۴۰۲ این ستاد با همکاری بنیاد علم ایران بمنظور شناسایی فناوران، ارزیابی توانمندی ها و پشتیبانی از پروژه های پژوهشی و طرح های توسعه محصول طی فراخوانی مشترک، فناوران و فعالان در عرصه برداشت انرژی را به ارسال طرح های توسعه فناوری، بازار و کسب وکار خود دعوت نمودند.
دانشگاه های شهید بهشتی، تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، خواجه نصیرالدین طوسی، امام حسین(ع)، صنعتی اصفهان، شیراز، خوارزمی، تبریز، شهید چمران اهواز، بین المللی امام خمینی(ره)، صنعتی نوشیروانی بابل، کاشان، یزد، شهرکرد، زابل، آیت الله بروجردی و آزاد واحد کرج در زمره مراکز دانشگاهی و پژوهشگاه رویان، پژوهشگاه نیرو، پژوهشگاه مواد و انرژی و سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران از مراکز علمی و پژوهشی ارسال کننده طرح های منتخب بودند.
بعد از دریافت و ارزیابی ۳۹ طرح ارسالی، ۵ طرح جهت تامین مالی توسط کارگروه توسعه سرمایه انسانی ستاد انتخاب و ۸ طرح از طرف بنیاد علم ایران تأیید شدند و مورد حمایت قرار گرفتند.
ردیف عنوان طرح مجری طرح ۱ ارزیابی ترمیم زخم به کمک میدان های الکتریکی مبتنی بر الکتریسیته تماسی در تلفیق با هیدروژل های دارای خاصیت رسانایی الکتریکی پژوهشگاه رویان ۲ نانوژنراتور فراماده-تریبوالکتریک مبتنی بر چاپ سه بعدی برای کاربردهای برداشت انرژی
پژوهشگاه نیرو ۳ طراحی و ساخت نانوژنراتور هیبریدی تریبوالکتریک/پیزوالکتریک/الکترومغناطیس به عنوان یک حسگر خود توان برای استفاده در خانه و شهر هوشمند دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ۴ ساخت نانو ژنراتور پوشیدنی پیزو -تریبوالکتریک با قابلیت بهره گیری از خروجی انرژی الکتریکی در توسعه سنسورهای خودشارژشونده دانشگاه امیرکبیر ۵ طراحی و ساخت آرایه الکترود مبتنی بر کاغذ D-origami۳ و مکسین برای اندازه گیری همزمان چند بیومارکر سرطان در خون دانشگاه تهران ۶ طراحی و ساخت یک سامانه برداشت انرژی پهن باند دورانی با رزوناتورآگزتیک برای نصب روی محور قطار باری دانشگاه علم و صنعت ایران ۷ یکپارچه سازی نانوژنراتور تربیوالکتریک و ابرخازن بمنظور تامین انرژی پایدار و تجدیدپذیر برای سنسورها و دستگاه های در رابطه با اینترنت اشیاء دانشگاه شیراز ۸ ساخت منبع تغذیه DC پرتابل با بهره گیری از برداشت انرژی از میدان الکترومغناطیسی خطوط انتقال فشار قوی دانشگاه آیت الله بروجردی
دانشگاه امیرکبیر با ۶ طرح و پژوهشگاه نیرو با دو طرح، پیشتاز طرح های منتخب بودند. طرح های منتخب این فراخوان که با موفقیت به اجرا برسند؛ علاوه بر حمایت مالی بلاعوض، در اولویت حمایت های آتی ستاد توسعه فناوری های نانو و میکرو جهت توسعه محصول و کسب وکار قرار خواهند گرفت. همین طور بعد از داوری از تیم های برتر جهت ساخت نمونه محصول حمایت می شود.
توسعه باتری
در سال ۱۴۰۲ بمنظور گسترش زیرساخت ها و تجهیزات فناوری های مربوط به باتری ۳ لابراتوار تخصصی باتری لیتیوم-یون شامل لابراتوار های یک شرکت بخش خصوصی، لابراتوار ذخیره انرژی پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران و لابراتوار فیزیک ادوات نانو متری (NSPL) دانشگاه شریف افتتاح شد.
مهم ترین طرح های پژوهشی باکیفیت موردحمایت شبکه باتری نانو ایران (شبنا) در عرصه باتری در سال ۱۴۰۲ به این شرح است:
ردیف عنوان طرح مجری ۱ بازیافت باتری های لیتیوم-یون دانشگاه شریف ۲ باتری های حالت جامد لیتیومی پژوهشگاه دانش های بنیادی ۳ باتری لیتیوم-سولفوری - فراخوان های مشترک با شبکه تبادل فناوری آزمون های تشخیص بر بالین
یکی از نقاط تمرکز اصلی برنامه میکرو که بدنبال بررسی روندهای جهانی و نیازهای کشور تعیین شد؛ آزمون های تشخیص بر بالین است. آزمون های تشخیص بر بالین بر توسعه فناوری ها، سکوها و ابزارهای تشخیص سریع، کمتر تهاجمی، ایمن، کم هزینه با سهولت انجام و تا حد امکان بدون نیاز به پیش پردازش متمرکز شده است. اقدامات انجام شده در این زمینه در سال ۱۴۰۲ در ادامه بیان می شود.
در سال قبل فراخوان آزمون های تشخیص بر بالین با همکاری شبکه تبادل فناور انجام شد و از ۴۵ طرح دریافتی، تعداد ۱۰ طرح به مرحله داوری نهایی راه یافتند. در نهایت ۳ طرح برای دریافت حمایت های لازم انتخاب شدند. نحوه حمایت، متناسب با وضعیت فعلی و آتی طرح ها خواهد بود.

طرح های منتخب فراخوان آزمون های تشخیص بر بالین برنامه توسعه فناوری میکرو سال ۱۴۰۲
ردیف عنوان طرح ۱ استفاده از تکنولوژی کریسپر در دتکشن کیت های مالتیپلکس ایزوترمال مولکولی ۲ تشخیص بر بالین بیماری سل با روش تکثیر هم دمای متصل به حلقه (LAMP) در پلت فرم میکروفلوئیدیک گریز از مرکز ۳ طراحی و ساخت پلت فرم سنجش مارکر قلبی Troponin مبتنی بر کاغذ به روش سنجش ایمنوکروماتوگرافیک جانبی ۴ طراحی و ساخت نمونه مهندسی دستگاه تشخیص چندگانه موتاسیون های سرطانی برمبنای روش LAMP بر روی بستر میکروسیالات سانتریفیوژ ۵ طراحی و ساخت یک دستگاه تشخیص بیماریهای عفونی با قابلیت تفکیک چندگانه با بهره گیری از تکثیر مولکولی همدما دانشگاه های شهید بهشتی، تهران، تربیت مدرس، علوم پزشکی اصفهان، صنعتی اصفهان، شیراز، علوم پزشکی تبریز و شهید باهنر کرمان و پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و واکسن سازی رازی همچون مراکز ارسال کننده طرح بودند. طرح های منتخب این فراخوان که با موفقیت به اجرا برسند؛ علاوه بر حمایت مالی بلاعوض از حمایت های ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو جهت توسعه محصول و کسب وکار برخوردار خواهند شد.




منبع:

1403/04/28
12:42:20
5.0 / 5
14276
تگهای خبر: آینده , اقتصاد , بازار , تجهیزات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
ایزو وب
ISO Web