کاهش 50 درصدی بارندگیها در کشور هشدار بحران آبی به کشاورزان
به گزارش ایزو وب، رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی از کاهش نگران کننده 50 درصدی بارندگیها نسبت به دوره طولانی مدت آگاهی داد و اظهار داشت: این وضعیت خصوصاً در مناطق جنوب غرب کشور مشهود است.
احد وظیفه رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلان اینکه وضعیت بارندگیها نسبت به دوره طولانی مدت ۵۰ درصد کمتر از حد عادی است، اظهار داشت: از شروع سال آبی تا به امروز (۱۱ بهمن) که ۴۱ روز از فصل زمستان نیز می گذرد، وضعیت بارندگیها به هیچ عنوان مطلوب نبوده است. همین طور از شروع مهرماه تا اواسط بهار ۹۵ درصد بارندگی های کشور باید در این فصل ها رخ بدهد.
وی اضافه کرد: در فصل تابستان بارش شایان توجهی در کشور وجود ندارد، بعبارت دیگر میزان بارندگیها از نیمه خردادماه تا پایان فصل تابستان بسیار کاهش پیدا می کند. بدین سبب حدودا نیمه سال آبی رو به پایان است و میزان بارشها حدودا ۵۰ درصد کمتر از متوسط نرمال برآورد شده است.
کاهش شدید بارندگیها در جنوب غرب کشور
وظیفه با اعلان اینکه میزان بارندگی های فعلی کشور در مقایسه با طولانی مدت نشاندهنده کاهش خیلی شدیدی بارشها است، اضافه کرد: این کاهش بارندگیها در بعضی نقاط کشور خصوصاً در جنوب غرب کشور مانند استان خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان که سرشاخه های رودهای بزرگ جنوب غرب کشور هستند، همین طور رودخانه «زاینده رود» که به فلات مرکزی می ریزد، بچشم میخورد. طبق آمار وزارت نیرو از این مناطق نشان میدهد که تعداد سدهایی که ظرفیت خالی زیادی دارند، بسیار زیاد شده و مجموعاً ۴۳ درصد ظرفیت سدها پر و ۵۷ درصد آنها خالی است.
وی بیان کرد: طبق آخرین آمارها، ۵۱.۶ درصد ازبارش ها کمتر از میزان متوسط طولانی مدت دریافت شده و این عدد نشاندهنده کاهش بسیار چشم گیر بارشها در کشور است، این در حالیست که در بعضی استانها مانند چهارمحال و بختیاری، میزان بارندگیها تا به امروز بسیار کمتر از حد انتظار بوده است. به عنوان مثال، در استان چهارمحال و بختیاری که انتظار میرفت، حدود ۴۰۰ میلی متر بارندگی دریافت کند، اما تا حالا کمتر از ۱۰۰ میلی متر بارندگی ثبت شده که این شرایط و میزان آمارها بسیار نگران کننده است.
پوشش برفی کشور نصف شده است
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور همین طور به وضعیت پوشش برف اشاره نمود و اظهار داشت: سطح پوشش برفی در مناطق کوهستانی نسبت به شرایط نرمال حدودا نصف شده است، این بدان مدلول است که ذخیره آبی در ارتفاعات هم به همان میزان کم شده است و این وضعیت برای فصل های گرم سال و نیازهای آبی کشاورزی مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت.
پیش بینی بارندگی های ضعیف طی دو هفته آینده
وی تصریح کرد: طی دو هفته آتی هم بارندگی های شایان توجهی پیش بینی نمی شود. بااینکه بارش هایی خواهیم داشت، اما میزان آن بسیار کمتر از آن چیزی است که در این موقع از سال باید دریافت می کردیم؛ بدین سبب این دو هفته هم به کمبود بارندگیها اضافه خواهد شد و این احتمال وجود دارد که در بهار سال آینده نیز شرایط کم بارشی ادامه داشته باشد.
وظیفه اظهار داشت: باتوجه به این شرایط، حتی اگر شرایط نرمال هم در پیش داشته باشیم، کمبودهای موجود جبران نخواهد شد. بدین سبب در فصل سرد سال که مصرف آب کشاورزی به حداقل رسیده، بازهم نگرانی های زیادی برای تامین منابع آبی داریم. این نگرانی در تابستان که مصرف آب بیشتر می شود، خصوصاً در بخش کشاورزی، شدت بیشتری خواهد یافت.
گرم تر شدن دمای کشور و تشدید بحران منابع آبی
وی در آخر اظهار داشت: هم اکنون، دمای کشور از شروع سال آبی تا حالا بطور متوسط یک درجه گرم تر از نرمال بوده است، این روند گرم تر شدن دما موجب می شود که نیاز به منابع آبی بیشتر شود و این کمبود منابع آبی خصوصاً در نیمه دوم سال آبی، بحران جدی تری را به وجود خواهد آورد.
منبع: ایزو وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب