سالانه ۱۳۰ میلیون تن از تولیدات کشاورزی ضایع می شود
به گزارش ایزو وب، معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در ایران، برآوردها نشان داده است که مابین ۲۰ تا ۳۰ درصد از کل تولیدات کشاورزی معادل ۱۳۰ میلیون تن گرفتار ضایعات می شود.
به گزارش ایزو وب به نقل از مهر، غلامرضا گل محمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در رویداد «کارآفرینی و تکنولوژی های جدید کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی؛ با رویکرد نان و سبزی و صیفی» ضمن اشاره به این که سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از نظر خدمات و تاثیر اقتصادی ملموس است، اظهار داشت: هم اکنون، ارزش ریالی و دلاری تحقیقات این سازمان در حوزه هایی نظیر بذر، واکسن، کود و سم حدود ۲ میلیارد دلار برآورد می شود، اما ظرفیت بیشتری برای توسعه وجود دارد.
وی با تاکید بر لزوم تغییر رویکرد این سازمان از محقق محوری و مقاله محوری به برنامه محوری و حل چالش های راهبردی، اظهار نمود: این سازمان باید به نهادی نوآور و راهگشا تبدیل شود؛ در این راستا، شورای راهبردی تحقیقات کشاورزی که چند سال پیش تشکیل شده بود، باید مورد بازبینی قرار گرفته و همه ذی نفعان از دانشگاه ها تا بخش خصوصی و معاونت های اجرایی وزارت خانه، در آن مشارکت کنند.
وی اضافه کرد: در قسمت های مختلف کشاورزی، از زراعت و باغبانی تا شیلات، دامپزشکی، منابع طبیعی و آبخیزداری و… برنامه هایی تدوین شده است تا چالش ها شناسایی و راهکارهای اجرایی عرضه شود.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به ۳۰ طرح کلان این سازمان اشاره نمود و اظهار داشت: از این تعداد، ۲۲ طرح در حال اجرا می باشد که یکی از مهم ترین آنها کاهش ضایعات کشاورزی است؛ بعنوان نمونه، گندم های سن زده که پیشتر برای پخت نان نامناسب بودند، با تحقیقات مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان، فرآوری و قابل استفاده در نانوایی ها شده اند.
وی در ادامه، به حجم بالای ضایعات مواد غذایی در کشور اشاره و بیان نمود: در جهان سالانه از ۴ میلیارد تن تولیدات کشاورزی، حدود ۱.۲ میلیارد تن به هدر می رود. در ایران، برآوردها نشان داده است که مابین ۲۰ تا ۳۰ درصد از کل تولیدات کشاورزی، معادل ۱۳۰ میلیون تن، گرفتار ضایعات می شود؛ این ضایعات از مرحله برداشت تا مصرف و حتی بعد از مصرف ادامه دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: اسراف در مصرف غذا بخصوص نان و برنج به هدررفت منابع حیاتی کشور همچون آب، منجر می شود.
وی با عرضه آمارهای نگران کننده در این حوزه اظهار داشت: هر دانه برنج برای تولید خود به ۹۴ سی سی آب نیاز دارد و هر کیلوگرم برنج، ۶ مترمکعب آب مصرف می کند در حالیکه روزانه ۸ تن برنج پخته شده در کشور دور ریخته می شود، این یعنی سالانه حدود ۱۸ میلیون مترمکعب آب از بین می رود.
این مقام مسئول همینطور اضافه کرد: در دیگر محصولات همچون نان و گوشت مرغ هم ضایعات قابل توجهی وجود دارد که باید با روش های نوین از برداشت تا مصرف، مدیریت شوند.
گل محمدی با تاکید بر پشتیبانی از پژوهشها و ایده های نو در کاهش ضایعات کشاورزی، خاطرنشان کرد: این سازمان آماده همکاری با بخش خصوصی، دانشگاه ها و سایر موسسات پژوهشی است و از رساله های دانشجویی در رابطه با این حوزه حمایت خواهد نمود.
وی در انتها اظهار امیدواری کرد: با همدلی، همراهی و تلاش مستمر، کشور به امنیت غذایی پایدار برسد، وابستگی به واردات را کم کند و بر مشکلات ناشی از تحریم ها غلبه کند.
منبع: ایزو وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب